Pusu teknigi

Pusu teknigi

Pusu Tekniği | Nefes Tutmadan Zıpkınla Balık Avı Yöntemi

Herkese merhaba zıpkınla balık avı yapmak için metrelerce derine inmek, nefes tutmak, agaşon yapmak şart mıdır ? Hava ile irtibatı kesmeden nefes tutmadan balık avlanmaz mı ? Tabi ki avlanır bu yazıda deneme yanılma yoluyla geliştirdiğim bir avlanma çeşidinden bahsetmek istiyorum. Sıkça uyguladığım bu tekniğe ben pusu tekniği ismini verdim. Belirtmek isterim ki bu tekniğin ekmeğini de çok yedim 🙂

Pusu Tekniği Önemli Hususlar

Mera Seçimi

Pusu tekniğini uygulayabilmek için mera seçimi çok önemli. Mendirekler bu tekniği uygulamak için çok elverişli yerlerdir. Mendireklerin balık yapan yerlerini iyi bilmek bu tekniği uygularken büyük avantaj sağlar.Mendireklerin köşe yani dönüş kısımları bu tekniği uygulamak için çok elverişlidir.

Sessizlik

Pusu tekniğinin olmazsa olmazı sessizliktir. Nefes alıp verirken şnorkelden ses çıkmamalıdır. Sakin ve yavaş bir şekilde nefes alıp verilmelidir. Balıkla karşılaşılması durumda nefes tutarak nişan alıp atış yapmak isabet oranını arttırmaktadır.

 

Gizlenmek

Pusu tekniğinde gizlenmek çok önemlidir. Adeta mendirek taşlarıyla bütünleşmemiz gerekiyor 🙂  Öncelikle mendirek taşları arasında vücudumuzun tamamen içerisine girebileceği cep şeklinde yada iki kaya arasında uygun bir boşluk alan buluyoruz. Bu boşluğa yüzünüz açığa bakacak şekilde yerleşip güzel bir şekilde saklanmalıyız. Mendirek taşlarına tutunarak kendinizi sabitleyin. Tüfeğinizi kendinize doğru biraz çekin çok önde olmasın. Ve beklemeye başlayın.

Deniz Durumu

Bu tekniği uygulayabilmek için denizin durgun olması gerekmektedir. Satıhta iken nişan alıp hedefi tutturmak çalkantılı suda çok zordur. Deniz bozukken bu tekniği uygularsanız ıska oranınız bir hayli yüksek olur. Ayrıca sabit durmanızda zorlaşır. Bu sebeple bu tekniği denizin sakin olduğu zamanlarda kullanın.

PUSU TEKNİĞİ NASIL UYGULANIR

Saklanacak bir yer bulduk ve güzel bir şekilde gizlendik. Kendimizi sabitleyerek hareketsiz biçimde su üzerinde bekliyoruz. Çok sessiz şekilde nefes alıp veriyoruz. Şnorkelden su atmak için ani nefes vermek, hareket edip gürültü çıkarmak pusu tekniği için olumsuz durumlardır.  Arkamızda mendirek taşları yüzümüz açığa doğru dönük vaziyette olduğundan balığın geçiş güzergahına bir nevi pusu atmış oluyoruz. Beklerken gırtlaktan yada kabzayı taşa vurarak ritmik sesler çıkartabilirsiniz. İyi saklanır, ses çıkartmaz ve ani hareketler yapmazsanız çevrede avcı türünde bir balık varsa muhakkak pusuya düşecektir. Pusu tekniğinin uygulanışını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Bir başka yazıda görüşmek üzere.

Zıpkın avı ve serbest dalış ile ilgili teknik konular ya da av anıları gibi yazılar yazmak isterseniz benimle irtibata geçebilirsiniz.

Sitemize üye olarak bu platformun bir parçası olabilir, profil sayfanızda av fotoğraf ve videolarınızı paylaşabilirsiniz.

  • ZIPKIN AVI TÜRKİYE YOUTUBE KANALIMIZ

    Youtube Kanalımıza abone olarak yeni yayınladığımız videolardan anında haberdar olabilirsiniz. Zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşlar için birbirinden faydalı içerikler yayınlamaya gayret ediyoruz.Kanalımıza abone olmak için linki tıklayabilirsiniz. Zıpkın Avı Türkiye Youtube Kanalı 

    FACEBOOK GRUBUMUZA KATILMAK İSTEMEZ MİSİNİZ? 

    spearfishingturkey.com facebook grubu

    Spearfishingturkey.com Facebook Grubu

     

 

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account