Zıpkınla balık avın...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkınla balık avında yeniyim - Antalya'da yerler ve buddy arayışı

6 Mesajlar
3 Üyeler
0 Reactions
507 Görüntüleme
emirhan030
Mesajlar: 3
Konuyu Başlatan
(@emirhan030)
Yeni Üye
Katılım : 3 ay önce

Merhaba herkese,

Ben Emirhan, 20 yaşındayım ve yurtdışında yaşıyorum. Zıpkınla balık avında yeni başladım ve yakın zamanda serbest dalış sertifikamı aldım. Serbest dalışta biraz deneyimim var. Kursta 10 metrelik free immersion dalışı yaptım ancak bu bana az geldiği için daha derinlere inebileceğimi düşünüyorum, mesela 15 metrelere falan. Ayrıca zıpkın harici kendi ekipmanımı da edindim, dalış kıyafeti ve diğer gerekli aksesuarlar dahil.

Antalya, Konyaaltı tarafında 06-08-2024 tarihleri arasında zıpkınla balık avı yapabileceğim yerler arıyorum ve bu konuda beni buddy olarak yalnız bırakmayacak birini bulabilir miyim? Bu bölgede bu alanda deneyimi olan birileri var mı? Aklımda daha çok kıyıya yakın noktalarda avlanmak var.

Ayrıca, zıpkınla balık avı yaparken amatör balıkçı ruhsatına ihtiyaç olup olmadığını da öğrenmek istiyorum. Ruhsat gerekiyorsa, nasıl alabilirim?

Antalya'da zıpkın ve diğer gerekli ekipmanları satan fiziksel mağazalar biliyor musunuz? Ekipmanları yerinde görmek ve satın almak istiyorum, zıpkın gibi.

Bölgede zıpkınla balık avı için güvenlik ipuçları da arıyorum. Örneğin, gitmek için günün en iyi zamanları nelerdir? Dikkat etmem gereken özel şeyler veya balık türleri var mı?

Şimdiden teşekkürler!

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
 Uguz
(@uguz)
Katılım : 2 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 10

@emirhan030 Emirhan selamlar, hala Antalya'da mısın bilmiyorum fakat ben Antalya'da yaşıyorum ve kendimce amatör zıpkın dalışları yapmaya başladım. Eğer buradaysan beraber dalışlar yapabiliriz.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1413
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Merhaha. Dalacaginiz bölgede bol miktarda aslan balığı ve balon balığı mevcut. Bunlara dikkat edin.

Bir dalış şamandırası Dalış şamandırası mutlaka edinin şamandırası olmayan dalıcılara sahil güvenlik ceza kesiyor.

Gideceğiniz yerde görerek alışveriş yapabileceğiniz (******** )mağazası var. (Konu cevaplandiktan sonra mağaza ismini kaldıracağım) Oradan görerek ürün temin edebilirsiniz.

Amatör balıkçı belgesi önemli değil zorunlu da değil. Sahil güvenlik ile bir sıkıntı olmaz.

Gelelim en tehlikelisine almış olduğunuz eğitimde -10 metre dalmissiniz. Fakat vücut tepkiniz 15 metre de ne tepki verecek bilemezsiniz 10 metre den 15 metrelere direk dalışlar yapmayın.

Antalya da yada Akdeniz de kıyılarda canlılık vardır sargoz gibi balıklar bulabilirsin.  Onun harici balıklar daha derinlerde

Sağlıcakla dalın.

Yanıt
1 Yanıt
emirhan030
(@emirhan030)
Katılım : 3 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@onr6nkoc Merhaba,

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Aslan balığı ve balon balığı konusunda dikkatli olacağım.

İsmini verdiğiniz mağazada görerek ürün temin edebileceğimi bilmek çok iyi oldu. Amatör balıkçı belgesinin zorunlu olmadığını bilmek de içimi rahatlattı.

Eğitimimde -10 metreye kadar daldım, ancak 15 metreye direkt dalmamam gerektiği konusundaki uyarınızı dikkate alacağım. Antalya ve Akdeniz'de kıyılarda sargoz gibi balıkların bulunabileceğini öğrenmek sevindirici.

Bir sorum daha olacaktı: Kıyıdan minimum uzaklaşmam gereken bir mesafe var mıdır? Ayrıca, kıyı olarak nasıl yerler seçmeliyim? Bu konuda hiçbir fikrim yok. Kıyı olarak dediğiniz yerler nasıl olmalı, örneği var mıdır? Bu konuda bilgi verebilirseniz, ona göre yer seçebilirim.

Sağlıcakla dalın, tekrar teşekkürler.

Saygılarımla.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1413
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Kıyıdan uzaklasman gereken mesafeyi dalış tecruben belirler. Daha yeni olduğun için çok fazla acilmani tavsiye etmem. Ege ve Akdeniz denizin bir çok bölgesi kıyıdan acilmadan bile 40-50 metre derinliklere erişiyor. Acemi olduğun için tek dalmani tavsiye etmem. Bir badi bulup Dalman daha sağlıklı olacaktır.

Dalacaginiz bölgede ki derinlikleri aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.

https://webapp.navionics.com/#boating@11&key=aup_F%7BusyD

Yanıt
1 Yanıt
emirhan030
(@emirhan030)
Katılım : 3 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@onr6nkoc Teşekkürler, dikkat edeceğim.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account