Zıpkınla balık avı ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkınla balık avı ve sağlık!

5 Mesajlar
3 Üyeler
5 Reactions
310 Görüntüleme
Metin
Mesajlar: 16
Konuyu Başlatan
(@metinc)
Yeni Üye
Katılım : 6 ay önce

Merhabalar,
Bazen dalış yaptığımız yerler balığın bol olduğu ama kirliğin çok olabildiği ırmak ağızları olabiliyor. Veya dalış yaptığımız yerlerde atıklar olabiliyor. Elbisesiz dalındığında güneşin uv etkilerine maruz kalınabiliyor. Islak elbise içinde uzun süre kalındığında cildi tahriş edebilir mi bilmiyorum. Son cümleyi şu maksatla kurdum. Sentetik çoraplar, mantar vb rahatsız ettiği için uzun yıllar pamuklu çorap giymek zorunda kaldım ve halen devam ediyorum.

Yakın zamanda bir arkadaşım cilt kanseri sonrasında lenf kanserinden hayatını kaybetti. Arkadaşım, yaklaşık 30 senedir zıpkınla balık avı yapıyordu. Uzun süre, yakalandığı hastalığın zıpkın balık avıyla ilişkisi olabilir mi diye düşünmüşlüğüm var.

Bu konuda bilgisi veya araştırması olan olabilir mi?

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
2000watt
Mesajlar: 143
(@2000watt)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Benim tanıdığım muhtemelen kırk seneden fazla süredir dalış yapanlar var, fakat böyle ağır sağlık sorunları yaşadıklarını söylemediler.

Yanıt
1 Yanıt
Metin
(@metinc)
Katılım : 6 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 16

@2000watt Teşekkürler

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1413
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Merhaba dalış yaptığımiz yerler deniz olduğu için bu tür hastalik yada rahatsızlıklara sebebiyet vermez.  Ayaklar için mantar yada egzama için söz veremem birtek. Onun harici denizler  temizdir (yağmurlu havalarda kıyılar falan mikrop barındırabilir. kanalizasyon ve sokaklarda ki pisliklerin taşınması ile)

Cildiniz çok hassas ise belki neopren yapıştırıcı v.b  cildinizde sivilce yada isilik benzeri kabarmalar yapabilir.

Sizin söylediğiniz kalıtsal hastalıklar yada kanser gibi genetik hastalıkları taşıyabileceği bir ortam deniz sebebi ile olmaz.

Yanıt
1 Yanıt
Metin
(@metinc)
Katılım : 6 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 16

@onr6nkoc Teşekkürler

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account