Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Tecrübelerinize ihtiyacım var

10 Mesajlar
4 Üyeler
11 Beğeniler
1,017 Görüntüleme
gkhnkck1990
Mesajlar: 344
Konuyu Başlatan
(@gkhnkck1990)
Üye
Katılım : 4 sene önce

merhabalar ustalarım ,

bir kaç konuda tecrübelerinize ihtiyacım var. karşılaştıkça da buradan paylaşıp sizlerden yardım isteyeceğim. şimdiden teşekkürler , sağlıklı dalışlar..

beni ilk dalışa götüren abi şnörkeli çıkartma dedi , forumda okuduklarıma göre şnörkelsiz dalmalıyım. şnörkelsiz dalmaya dalıyorum da dibten çıkınca başlıyor bi stres. bulamıyorum ağzımın yolunu veya şnörkeli tam oturtamıyorum ağzıma , baya su yutuyorum. şnörkelsiz dalışa nasıl alışabilirim.

internette çok video izledim fakat çoğunda çekilen videolar av vurmak ile alakalı olduğundan dalan adamın hareketlerini vs çok gözlemleyemedim. yani ben sağ elimi kullanıyorum şnörkeli yüzümün sağına mı soluna mı takmalıyım. veya diyelim ki sağıma taktım sudan çıktıktan sonra şnörkeli sağ elle mi ( sağ elimde tüfek olucak ama ) yoksa sol elimle mi ağzıma getirmeliyim. bu sorular belki komik ama benim şuan aşamadığım sorunlar o yüzden lütfen kusura bakmayın 🙂

birde bazen dalmakta zorlanıyorum , yani 1 metre falan indikten sonra balon gibi su yüzüne çıkıyorum. ve dibe gittiğimde duramadan başlıyorum su yüzüne çıkmaya ,neler tavsiye edersiniz. bu biraz da adaptasyone ve konsantrasyon ile alakalı mı eğer öleyse zamanla aşılır sanırım. videoları izliyorum , forumdaki bilgileri okuyorum fakat su ya girince heyecandan bazılarını unutuyorum.

herkese sağlıklı dalışlar..

Yanıt
9 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1392
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Merhaba @gkhnkck1990

Şnorkel ile başlayalım.  Şnorkel sağ yada sol ne tafaftan taktiginin bir önemi yokm ben solak olduğum için sol tarafta. Sen sağlak sındır sağ taraf ta kullanabilirsin bunun pek bir önemi yok. Şnorkeli yalnizca satihta yani yüzeyde kullanırız. Nefeleniriz gerekse taşları ararız inecegimiz yeri ararız bu süre zarfinda kafamızı sudan kaldirmaya gerek kalmaz. Dalışa gececegimiz zaman son nefesi alıp şnorkeli çıkartıyoruz. Şnorkel ağzında dalış yaparsan içine su dolar su yutarsın kabarcık yapar balık ürker.

2. Konuda ise ağırlık. Hesabın yanlış. Kaç metrelerde dalmak istiyorsun. Yeni oldugun için 5 metre varsayıyorum o bile çok su an için. Kullandığın ağırlık az. En güzel ağırlık hesabi. Dalış plani yaptığın meraya göre değişir. Mesela dalacagin merada derinlik 5 metre. Bu derinlikte 5 metrelerde notr olacak gibi ağırlık ayarlamak gerekir. (Not daha derinlikler için ağırlık azaltmak gerekir.)  Bu ağırlık olayını dalis yaptıkca teknikleri öğrendikce daha iyi anlayacaksin.

Başka sorun olursa bu konu altında sormaya devam edebilir sin..

Sağlıcakla Dal..

Yanıt
1 Yanıt
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 344

@onr6nkoc

abi sol elle mi ağzına götürüyorsun şnörkeli. benim kast ettiğim diyelim ki daldık su yüzüne çıktık nefesi verip nefesi alıp ağzımıza şnörkeli takmayı beceremiyorum. şnörkeli ağzıma takana kadar kafam suya gömülmüş ve su yutmuş oluyorum. belki de burada hatam suyun üzerinde kalamamamdır bilemiyorum .

dediğin gibi 5 metrelere falan dalıyorum en fazla belki o kadar da değildir ağırlık ise 7 kilogram kursun ile dalıyorum. hesaplamalarda 72 kiloya 7 kilo yeterli diye öğrenmiştim.

inşallah abi niyetim acele edip hızlı öğrenmek değil fakat yanlış yapmayarak doğruyu öğrenmek geçte olsa.. sağlıcakla dalasın..

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2733
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce
Gönderen: @gkhnkck1990

şnörkelsiz dalışa nasıl alışabilirim.

Şnorkelsiz dalışa bol bol şnorkelsiz dalış yaparak alışabilirsiniz 🙂 sağ elinizi kullanıyorsanız şnorkeli boşta olan yani sol el için sol tarafa takın. Şnorkelin ağzınıza olab mesafesini iyi ayarlayın yukarıda yada aşağıda olmasın.

Şnorkel ağzınızdayken asla dalış yapmayın. Zamanla bu sorun ortadan kalkacaktır.

Yukarıdaki en üstte yer alan ana menüden AĞIRLIK HESABI UYGULAMASI nı kullanarak dalış ağırlık miktarınızı hesaplayabilirsiniz.

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 344

@can

abi denedim ama denemeye devam edeceğim de maksatım yanlış yaptığım bişey varsa düzeltmek, ağırlık uygulamasını kullanmıştım 7 kilo ile dalıyorum

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2733

@gkhnkck1990 bazı şeyler zamanla oluyor. Zıpkın avında ilk başlarda çok zor gelen şeyler belli bir süre sonra refleks haline geliyor. Şnorkel kullanımı da bunlardan biri eğer sağ elinizde zıpkın oluyorsa sürekli şnorkeli sol tarafta olması şnorkel kullanımı için pratik olacaktır.

Ağırlık hesabını 0-7 metre için aslında olması gerekenden bir kilo fazla ağırlık önerecek şekilde programladım.

Çünkü yeni başlayan arkadaşlar genelde 1.5-2 metre derinliklerde denemeler yapıyorlar. Bu kadar sığ sularda dipte rahat kalabilmek için bir iki kilo ağırlık arttırmak gerekli oluyor.

Bence denemeye devam et. Aklına takılan ne varsa anlık olarak bizimle paylaşabilirsin

Yanıt
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 344

@can

teşekkür ederim Can abi Cansınız..

Yanıt
Mehmet Reyhanoğlu
Mesajlar: 326
(@sarimehmet)
Üye
Katılım : 5 sene önce

Ben genelde şnorkeri maskekayışı altına sıkıştırrım bazı balıklar şnorkerden korktugu için çıkarması rahat olur dalisa  şnorkersiz başlarsam kurşun kemerimin arasına alır öyle dalarım yukarıya çıkarken son 3 4 metrelerde şonorkeri hazırlar satıha varmama 0.50 cm kala takar ve dalışa devam ederim alışması zaman alır ama çok daha keyif verici oluyor

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 344

@sarimehmet

ustam bende böle yapmaya uğraşıyorum , yapana kadar da devam edicem çünkü doğrusu bu. yani nasıl alışırsam öle gider doğruya alışmalıyım. sanırım acemilikten ve korkudan yapamıyorum.

yanlız ben şnörkeli maskeye yüzük parçası ile takıyorum ,ondan dolayı mı yapamıyorum acaba . sizin yaptığnız gibi lastikten geçirip deneyeyim ilk gitmem de sağ olun

Yanıt
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Katılım : 5 sene önce

Üye
Mesajlar: 326

@gkhnkck1990

Direk şnorkeli lastikten gecirirsen takması ve çıkarması daha kolay olur

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account