Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kulak Eşitleyememe

3 Mesajlar
3 Üyeler
1 Beğeniler
166 Görüntüleme
Mesajlar: 1
Konuyu Başlatan
(@spclfrcs)
Yeni Üye
Katılım : 2 ay önce

Merhabalar. Birkaç defa dalış tecrübem oldu ve CMAS eğitimlerine katılmak istiyorum ama kulak eşitlemeyle ilgili sorunlarım var. Şöyle ki dalış sırasında kulaklarımda 4-5 metrede bile ağrı hissediyorum. Burnumu tutup hava veriyorum ve önce tek kulağımdan tık diye bi ses geliyor ve ardından hava vermeyi bırakmayıp direkt diğer kulağımdan da aynı sesi alıp eşitlemeyi bitiriyorum ama hala kulaklarımda dayanılmaz bir acı hissediyorum. Eşitlemeyi doğru teknikle yaptığımı düşünüyorum ama neden hala böyle oluyor anlamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim ve zamanla dalış yaptıkça bu ağrı azalır mı?

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Alper
(@alper-aykan)
Katılım : 3 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 213

@spclfrcs Selamlar.Aramıza hoş geldiniz.Öncelikle bir K.B.B uzmanına görünüp,kontrol ettirmekte fayda var.Kulak eşitleme konusuna gelince,kulak eşitleme işlemi ilk satıhta başlar.Satıhta yeterli dinlemeyi gerçekleştirip büyük nefesimizi aldıktan sonra şnorkelimizi ağzımızdan çıkarır ve dalışa geçmeden satıhta ilk kulak eşitlememizi yaparız.Ördek dalışımızı gerçekleştirdikten sonra daha kulaklarımızda basınç hissetmeden her iki saniyede bir kulaklarımızı eşitlerizki konforlu bir dalışımız olsun.Kulaklarımızdan birisinin diğerine oranla daha geç eşitlenmesi normaldir,bir çoğumuzdada aynı şekilde olmaktadır.Kulağımızı eşitleyemediğimizde dalmayı durdurup,o derinlikte eşitlemeye çalışalımki çok daha fazla basınca maruz kalmasın kulak zarlarımız.Eşitleme hala olmuyorsa yüzeye geri çıkalım.Dalış yapmadığımız normal gündelik hayatınızdada eşitleme çalışmaları yaparsanız kulak zarlarınız eskiye oranla daha yumuşar ve eşitleme kolay olur.Diğer bir tavsiyemden hergün sakız çiğneyin,özellikle eşitleme sorunu yaşadığınız kulak tarafında çiğneyin sakızı yumuşama anlamında faydasını görürsünüz.Dalın sağlıcakla.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1390
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Merhaba,  soğuk algınlığı vb. Yok ise Normal şartlarda burnunuzdan havayi bastığınız da aynı anda iki kulaginizada hava gitmesi gerekir. Eğer gitmiyorsa hafif bı grip olma olasılığıniz, dış kulak orta kulakta iltihap olabilir. Biz her ne kadar fikir versekte bir KBB doktoru değiliz sıkıntınız devam ederse bir KBB doktoruna görünün sağlıcakla dalın

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account