Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Hangi tekneyi almalıyım?

5 Mesajlar
3 Üyeler
1 Beğeniler
71 Görüntüleme
Mesajlar: 3
Konuyu Başlatan
(@kaankrty_)
Yeni Üye
Katılım : 1 sene önce

Herkese İzmir'den selamlar değerli hobidaşlar. Yaklaşık 7 senedir bu sporu yapıyorum ve hep kıyıdan girerek, ev önü merası dediğimiz yerlerde dalışlar gerçekleştirdim. Çoğu kişi de benim daldığım meralarda dalışlar yaparak, hem ağ avcılığı hem de balık çiftliklerinin yakın olmasından kaynaklı meraları bozduğunu düşünüyorum. bunun için bir deniz vasıtası almayı düşünüyorum ancak bot-motor mu yoksa poliyester bir tekne mi almayalım karar veremedim. Satın almayı düşündüğüm 3.5 metre boyunda, üstünde 5 Hp motor olan bir poliyester tekne buldum. Tekneyi bağlayacak yerim de var ama hala kararsızım.
Sorularım:
*Bu tekne'nin özellikleri bu spor için yeterli midir?
*Dalış yaptığım konum gereği yaz-kış batı rüzgarları yediği için çok dalgalı ve sert havalar olabiliyor. Bu beygir gücü bu tekne için yeterli olur mu?(Tekne 0.80 gros ton)
Her zaman bir bot-motor'a özenmişliğim oldu ama malum maddiyat herşeyi etkiliyor😅
Siz değerli abiler, arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden herkese iyi günler, iyi dalışlar⚓🌊

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1391
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Merhaba.. eger ki olta ile avcılık yapmayacaksanız bot olabilir. Bütçe meselesi demişsiniz ama motoru biraz büyük almanızda fayda var.  Havalar sert demişsiniz meteoroloji uygulamalari hava koşullarında yapılabiliyor. En azından hava patladığında limana bir sıkıntı yaşamadan dönebilin. Dediğiniz bot için en azından 9.9 motor alın tek kişi için yeterli hıza ulaşabilir. İstediğiniz yere rahatça gidip gelebilirsiniz sağlıcakla dalin

Yanıt
1 Yanıt
(@kaankrty_)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@onr6nkoc merhaba.. olta avcılığı yapmıyorum sadece zıpkınla avlanıyorum. Hava konusunda ise windy uygulamasını kullanıyorum.
Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Sağlıcakla dalın.

Yanıt
moguzcan
Mesajlar: 376
(@moguzcan)
Üye
Katılım : 5 sene önce

bende 380 boytunda kayıksan fiber var üzerinde tohastu 9,8 motor sadece 4-5 aylık . tekne en az 9.8 motor olması tavsiyemdir. eğer tekne almayı dşünürsen önümüzde ki sürecte tekneyi size satabilirim . ihtityaç duyarsanız bilgi verirsiniz size foto video vs atarım

Yanıt
1 Yanıt
(@kaankrty_)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@moguzcan önümüzdeki çok yakın zamanda alabileceğimi düşünmüyorum fakat temasta kalabilirsek sevinirim.
İlginiz ve aktardığınız tecrübeler için ayrıca teşekkür ederim.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account