Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba,
Genelde avlandıktan sonra balığı denizde temizliyor öyle eve gidiyorum. Ama bazen zamanım olmuyor ve balığı temizlemeyi eve bırakıyorum. Bu noktada emin olamadığım, öneri ve deneyimlerinizi merak ettiğim bir nokta var.
Balığı hemen yemeyeceksek; balığı temizleyip mi buzluğa koymalıyım yoksa temizlemeden direk buzluğa atıp yemeden önce mi temizlemek iyi ? 🙂
Bu yoğurdu sarımsaklasak damı saklasak 🙂
Teşekkürler ilginiz için.
bir de bu balığın fangri olduğunu düşündüm ama doğru mudur ?
Ben deniz kıyısında uğrasmayı hiç sevmem evde mutfak ortamında rahat rahat yapmak işime daha çok geliyor, tabi mutfak batmasa daha güzel olacak. Anlayacağınız biraz tercih meselesi oluyor. Bazıları kikla gibi derisi tulum çıkarılan balıkların dondurulup yarı çözük haldeyken soyulması daha rahat desede ben rahat edemiyorum mesela.
Balık sinarit palazı (yavrusu) bu boylar meraklı olup çok kaçmazlar yakın noktada atış yapmadan 5 agaşon yapsanız 5inede gelir. Atış yapmamayı tercih etseniz daha şık olur. Belki veliside merak edip gelir. 😊
Balığı temizleyip saklamak daha iyi. Vurulmadan önce yedikleri tam öğütülmemise midede bakteri oluşturmuştur zaten. Temizlemek daha sağlıkli olacaktır.
Ben mümkün mertebe denizde temizlemeye çalışıyorum. Bazen hasat çok olunca ve yorgunluk da varsa direkt buzluğa atıyorum. Eğer balığı direkt pişirmeyeceksem tatlı suya değdirmiyorum. Çünkü bence lezzeti bozuluyor. Buzluktan çıkarıp tatlı suyla iyice temizleyip pişiriyorum.