Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
bugün benim için çok büyük bir balık vurdum yakaladım ama avucumun içinden kaçırdım balığı nasıl ve neresinden tutmalıyım
Merhaba Vurduğun balığı solungaclarindan yakala yakaladıktan sonra sisten cikarmadan önce bicak ile sonrdur.
Balik dibe otlara indiyse de yaklasip birden kafasini bas yere ve solungaclara ya da agiza sok parmaklari. Bazen biraz birakip yere cokmesini de bekledigim oluyor baligi, basarak daha rahat aldigim icin. Ozellikle yirtilacak bir kisimdan vurduysam. Yirtilacak gibiyse balik biraz acele etmek lazim cok cirpinmasina musaade etmemek lazim. Cirpindikca hizlandikca kendini yirtiyor birden ileriye atildigi anlarda da ipe asilmamak gerekiyor. Biraz birak cek yapiyorum. Buyukse de ellerimle ayaklarimin arasina sikistiriyor solungactan girmeye calisiyorum. Kuyruk veya ortadan tutmaktansa kafa kismindan tutmak daha kontrollu. Cirpindiginda kuyruk ve orta kisim elden daha cok kaciyor, hareketli kisimlar.
Öncelikle vurduğun balık büyük değil. Büyük balık kollarından kaçar, olmadı ipi koparır. Avuçlarından kaçan standart bir balıktır zaten daha küçüğüne sıkmamak gerekir.
Genel olarak tüm balıklar göz ve göze yakın yerlerden vurulmalıdır.
Gözlerin arasında beyin vardır. Acısız, eziyetsiz, et kayıpsız atış göze olur. Kaba ete yapılan atış kilo ve üstü balıkları haraketsiz hale getirmez, kaba et kaybı olur. Zıpkının girdiği yönde 5-6 cm çapında et ezilir. Bu ezilen bölümde lezzet kaybı olur. Sebebi ezilen et daha çabuk bozulmaya başlar. Bu yüzden kafada daha az et ve beyin vardır. Zıpkın balığı acilen buza yatırılmalıdır.
Sizi derinlere çekebilecek, 50-100 kg arası balıklarda zaten hiç şansınız yok. Bu balıklar şamandıralanıp ikinci, üçüncü atış şansı yakalanmaya çalışılır. Bu balıkları beyinden dahi vursanız güçleri sizi çekmeye yetecektir. Esas olan felç etmektir. Omur ilik üzerinden vurulan balık yüzme yetisini kaybeder kuyruk çırpamaz. Felç olması beyinden vurmaktan daha önemlidir. Teknik olarak 10 kg üstü balıklara hazır değilseniz atış yapılmamalıdır. Şamandıra, ikinci Zıpkın, akıntı yönü, şiş kalınlığı, şiş kelebeği uygun olmadan yapılan atış sadece probleme sebep olur.