Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkınla Vurulan Balık Nasıl Söndürülür ?

3 Mesajlar
2 Üyeler
2 Reactions
4,939 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2737
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Zıpkınla Vurulan Balık Nasıl Söndürülür ?

Zıpkın Avı Türkiye'den herkese merhaba, ben Can Aktaş.  Youtube kanalımdan gelen bir soru üzerine balık nasıl söndürülür konulu bir video hazırlayarak dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.

Nişan alıp atış yaptıktan sonra eğer şiş balığın kafa bölgesinde uygun bir yere denk gelirse balığın direkt ölme ihtimali var ancak bu zayıf bir ihtimal. Çoğunlukla balığı vurduğumuzda yaralı vaziyette çırpınarak sizden kaçmaya çalışır. En güzeli yaralı haldeki balığın hayatına bir an evvel son vermektir. Zıpkıncılar arasında bu eyleme "balığı söndürmek" denir.

Balık Söndürme Yöntemleri

Zıpkıncılar arasında çeşitli balık söndürme yöntemleri kullanılmaktadır. Örneğin balığın solungacı içerisine dizgi demiri ya da bıçak sokarak balık söndürenler var ancak ben bu yöntemi bir türlü beceremedim. Benim kullandığım yöntem balığın iki gözünün ortasından hiza alarak 1-2 cm geriye bıçağı batırıp sağa sola çevirmektir. Bu yöntemle söndüremeyeceğiniz balık yoktur. Aşağıdaki videoyu seyrederek balık nasıl söndürülür daha iyi anlayabilirsiniz.

Birkaç Püf Nokta

  • Balığı vurduktan sonra balığı yakalamak için şişi tutarak yukarı kaldırmayın. Bunu yaparsanız şişin kelebeği kapanır ve balık çırpınarak şişten çıkıp kaçabilir.
  • Balığı yakaladıktan sonra mümkünse solungaçlarından tutmaya çalışın.
  • Balığı söndürdüğünüze emin olun. Balığı söndürmeden dizgiye takarsanız. Agaşondayken belinizde aniden çırpınarak etraftaki balıkların kaçmasına sebep olur.

 
Gönderildi : 21/10/2019 14:55
Birol Baydar reacted
(@birolmania)
Mesajlar: 14
Yeni Üye
 

@yuzarsif

Ben balığın bi kafasını kesmediğim kalıyor. Kimisi sönüyor kimi de tüm gün çırpınıyor. Şaka değil çok başıma geliyor. Artık kafada oyacak yer kalmıyor. Üzülüyorum da hayvan acı çekiyor diye

 
Gönderildi : 28/10/2019 19:43
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2737
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @birolmania

@yuzarsif

Ben balığın bi kafasını kesmediğim kalıyor. Kimisi sönüyor kimi de tüm gün çırpınıyor. Şaka değil çok başıma geliyor. Artık kafada oyacak yer kalmıyor. Üzülüyorum da hayvan acı çekiyor diye

Yukarıdaki videoda balığı nasıl söndürmeniz gerektiğini görsel olarak anlattım. Balığı söndürürken sakin olmak önemli. Aslında aynı durumu ben kefal söndürürken yaşıyorum 🙂 Kefal birde kilo üzeri ise bazen beyin ameliyatı yaptığım oluyor 🙂

 
Gönderildi : 28/10/2019 22:06
Birol Baydar reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account