Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Selamlar,
Baktık sizler kendiniz vurup kendiniz yiyorsunuz, av başlıkları açmıyorsunuz. Bizlerde yönetim olarak olaya el atalım 3-5 tavalık ne varsa ortaya atalım dedik 🤣
Buralarda havalar düzeldi (gerçi bugün esiyor yine ama) Dolayısıyla nerdeyse her gün sudayım fakat tarife hep aynı tavalıklar olunca pek başlıkda açmıyordum. Biraz keyif işine girince fotoğraflayayım sizlerlede paylaşayım dedim.
Küçük bir levrek sizce bir öğünde kaç yengeç yiyebilir? Midesini davul gibi görünce açıp baktım. Hayvan obeziteden öldü aga 🤣 O kadar yemişsin hala agaşona geliyorsun 🤣 Tam 17 tane yengeç çıktı.
Buda farklı bir günden ıstakoz avım. Istakoz yuvalarımda geçtiğimiz sene mürenler cirit atıyordu. Bu senede mığrılar cirit atıyorlar. Fakat ıstakozlarda arada var. Su altında langust mu yoksa ıstakoz mu tam anlayamamıştım fakat zorlu bir hayat geçiren ıstakozdu. Sanırım bir kavgada veya ağa takılarak kıskaçlarını kaybetmiş.
Balıkları zeytinyağı, limon, sarımsak ve karışık baharat ile soslayarak mangalda yapınca oldukça iyi oluyor. Istakozuda hep haşlayarak yapardım ama bu sefer Amerikan Stili mangalda yaptım. Fakat haşlanarak daha iyi oluyor sanki 🤣
Normalde kelebek gibi açmazdım, hep yağı akıp gidiyor ve ziyan oluyor gibi geliyordu. Fakat balık çok iriyse bu tip mangalda içi pişmiyor. Ya kapalı olacak yada fırınlanacak. Sonra iri bir eşkinayı açarak bir yaptım şimdi pişecek balığıda açıyorum 🤣 Böylede oldukça lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler. Daha iri ve kıskaçlı böcükler sizlerin olsun. 🤣 🤣
Zevkler ve renkler tartışılmaz lakin ben yassı balıklar haricindeki tüm balıkları kelebek açarım, ateşe koyacağım yüzü az yağlayıp ızgaraya yatırırım. Bir nevi kömür ateşinde kızartma yapar gibi balıkları pişiririm. Balığın suyu muhabbeti benim damak tadıma hiç uymuyor. Hatta ızgara ve tava haricinde balık tüketemiyorum. Kelebek candır 🙂