Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Eskilerden - Istakoz

15 Mesajlar
7 Üyeler
28 Reactions
3,834 Görüntüleme
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 162
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

yaklaşık yarım saat te avı bitiren bir şanslı günden.

IMG 20191103 WA0005[1]
IMG 20191103 WA0006[1]
IMG 20191103 WA0011[1]
IMG 20191103 WA0017[1]
 
Gönderildi : 21/12/2020 09:56
melcan, ONR6NKOC, Balıkdenizde and 5 people reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1137
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Tebrikler abicim .Istakozu vurunca hemen yapmakmı gerekiyor sanki öyle birşey duymuştum hemen bozuluyormu ne demişlerdi ?

 
Gönderildi : 21/12/2020 10:34
muhsin5791 and mavidemir reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@ridvan tüm deniz kabukluları hızla bozulur ama İstakozda şöyle bir şey var, eğer ölümü yavaş olursa ve acı çekerse stresten eti sertleşip lezzetsizleşiyor deniyor. Onun içinde canice de olsa canlı canlı kaynar suya atılıyor.

Bende yıllarca böyle yaptım taki birgün tekne de mutfakta bir koca tencere suyu kaynattım deniz biraz falgalı istakozda görmüş geçirmiş kocaman bir abiydi. Suya atmamla birlikte hayvan bir kuyruk darbesiyle tencereyi devirdi ve bende istakozla aynı acıyı paylaştım. Tövbe o gün bugündür öldürüp kaynatırım.

Ayrıca kuyruğu ayırıp dondurup sonrada pişirebilirsiniz.

 
Gönderildi : 21/12/2020 11:35
ozansefer, ONR6NKOC, Rıdvan (scotchsoda) and 1 people reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@muhsin5791 hey maşallah şimdiden afiyet olsun...

 
Gönderildi : 21/12/2020 11:35
muhsin5791 reacted
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 380
Üye
 

Hay maşallah 🧿 bi yemek nasip olmadı . Afiyet olsun 😋

 
Gönderildi : 21/12/2020 11:50
muhsin5791 reacted
Cnytzgr1
(@cnytzgr1)
Mesajlar: 39
Yeni Üye
 

@muhsin5791 maşallah harika  devasa avlar 🙂 mera marmara mı ege mi acaba?

 
Gönderildi : 21/12/2020 15:25
muhsin5791 reacted
Cnytzgr1
(@cnytzgr1)
Mesajlar: 39
Yeni Üye
 

@ridvan geçen sene ege'de banada ilk defa ıstakoz denk geldi, e tabi  ilk defa görmüşüz, heyecandan canlı yakalamak hiç aklıma bile gelmedi 🙂 kafasından vurmuştum ve sönmüşt,. Eve kadarda buzlar arasında getirip direk çiğ olarak temizleyip , kuyrugu bedenden ayırıp  kaynattım, ardından da sarımsak vs soteledim, inanılmaz lezzetli olmuştu, herhangi bir  etinin erimesi, tadının bozulmesı vs durumu olmadı.

 
Gönderildi : 21/12/2020 15:29
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 162
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@cnytzgr1 marmara da avlanmıştır.

 
Gönderildi : 21/12/2020 16:07
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 162
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @cnytzgr1

@ridvan geçen sene ege'de banada ilk defa ıstakoz denk geldi, e tabi  ilk defa görmüşüz, heyecandan canlı yakalamak hiç aklıma bile gelmedi 🙂 kafasından vurmuştum ve sönmüşt,. Eve kadarda buzlar arasında getirip direk çiğ olarak temizleyip , kuyrugu bedenden ayırıp  kaynattım, ardından da sarımsak vs soteledim, inanılmaz lezzetli olmuştu, herhangi bir  etinin erimesi, tadının bozulmesı vs durumu olmadı.

aynı gün tüketilmesi önerilir , dolapta saklama stoklama gibi durumda bakteri üremesi oluyormuş.

 
Gönderildi : 21/12/2020 16:09
Cnytzgr1
(@cnytzgr1)
Mesajlar: 39
Yeni Üye
 

@muhsin5791 marmara'da böyle güzelliklerin halen varolması harika. Umarız daha da çoğalırlar:)

tüketme konusunda ,evet aynı gün tüketmiştim bende, doğrudur, bekleme sonucunda bakteri üremesi oluyordur.

zaten böyle bi lezzet aynı gün tüetilmelidir 🙂

 
Gönderildi : 21/12/2020 16:35
muhsin5791 reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 797
Yönetici Forum Yönetimi
 

Istakoz çokca vurdum genelde buzluga girdi ve hep vurup aldım. Etinde lezzet kaybı olmadı. Zehirler derler oda yalan, vurulunca akar derler oda yalan. Kafa kısımında iç organları var acı tat veren ve daha sıvı olan kısım bu. Asyalılar bir sos gibi o kısımıda tüketiyorlar ama onlar zaten ne yemiyorki?

Tebrikler Muhsin abi bugün döktürmüşsün valla süper fotolar ve avlar. Fakat daha fazla yazı olsa tadından yenmeyecek. Özellikle bu avla ilgili daha fazla bilgi lazım mera nasıl bi yerde mesela.

Benim şimdiye kadar vurdugum ıstakozlar hep aynı merada, şuanda dahi elimle koymuş gibi bulacağım dolu olan yuvalar var. Fakat boylar küçük vurduğum en büyük ıstakoz dahi bunlardan küçük marmarada daha fazla büyüyorlar sanırım. Fakat marmarada da ıstakoz bölgesi bulamadım 🤣

 
Gönderildi : 21/12/2020 19:15
muhsin5791 reacted
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 162
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @zencuk

Istakoz çokca vurdum genelde buzluga girdi ve hep vurup aldım. Etinde lezzet kaybı olmadı. Zehirler derler oda yalan, vurulunca akar derler oda yalan. Kafa kısımında iç organları var acı tat veren ve daha sıvı olan kısım bu. Asyalılar bir sos gibi o kısımıda tüketiyorlar ama onlar zaten ne yemiyorki?

Tebrikler Muhsin abi bugün döktürmüşsün valla süper fotolar ve avlar. Fakat daha fazla yazı olsa tadından yenmeyecek. Özellikle bu avla ilgili daha fazla bilgi lazım mera nasıl bi yerde mesela.

Benim şimdiye kadar vurdugum ıstakozlar hep aynı merada, şuanda dahi elimle koymuş gibi bulacağım dolu olan yuvalar var. Fakat boylar küçük vurduğum en büyük ıstakoz dahi bunlardan küçük marmarada daha fazla büyüyorlar sanırım. Fakat marmarada da ıstakoz bölgesi bulamadım 🤣

Sana uzak be kardeşim , İzmit körfez içlerine doğru aldım , adalar bölgesinde de olduğunu biliyorum.

 
Gönderildi : 22/12/2020 15:09
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 797
Yönetici Forum Yönetimi
 

@muhsin5791

Yok be abi mera bilgisi derken; benim dediğim yer açıkda kırma taşlar mesela bazı taşların önünde akvaryum kumu gibi küçük kum tepeleri oluyor içleri ıstakoz. Bazı yerlerde yine açıkda koyu renk eriştelerin bitip birden çukur olduğu yerlerde eriste diplerinde kök benzeri yapıların olduğu yerde yine delik ve önünde ince kum tepesi şeklinde yuvaları var. Bunların olduğu meraları belirlemek açısından sordum. Mesela silivride de benzer meralar var fakat ıstakoz hiç görmedim.

 
Gönderildi : 22/12/2020 17:03
Cnytzgr1 and muhsin5791 reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1421
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Tebrikler abi . 1 istakozdan daha güzeli 2 ıstakoz olur oda olmuş zaten.

Bulanık suda denk gelen bir istakozu vurmak zorunda kaldım. Dolaba attım. Bir 1 hafta sonra falan yedik eksilme tat bozukluğu falan yoktu gayet iyidi. Rakı masasında güzelce yenmişti...

 
Gönderildi : 22/12/2020 22:06
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 162
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @zencuk

@muhsin5791

Yok be abi mera bilgisi derken; benim dediğim yer açıkda kırma taşlar mesela bazı taşların önünde akvaryum kumu gibi küçük kum tepeleri oluyor içleri ıstakoz. Bazı yerlerde yine açıkda koyu renk eriştelerin bitip birden çukur olduğu yerlerde eriste diplerinde kök benzeri yapıların olduğu yerde yine delik ve önünde ince kum tepesi şeklinde yuvaları var. Bunların olduğu meraları belirlemek açısından sordum. Mesela silivride de benzer meralar var fakat ıstakoz hiç görmedim.

Dostum kıyıda döküntü taşların bitip kumun başladığı sıfır noktada idi yavrular. 9-10 mt derinlikte çevrede bulunan tatlı su nedeniyle hafif bulanıkta denk geldi. İkisinin avlandığı taş kovukları arası da 2-3mt civarı. Su sıcaklığı 12 - 13 drc. aylakdan Kasım sanırım.

 
Gönderildi : 23/12/2020 18:37
zencuk reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account