Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
yaklaşık yarım saat te avı bitiren bir şanslı günden.
Tebrikler abicim .Istakozu vurunca hemen yapmakmı gerekiyor sanki öyle birşey duymuştum hemen bozuluyormu ne demişlerdi ?
@ridvan tüm deniz kabukluları hızla bozulur ama İstakozda şöyle bir şey var, eğer ölümü yavaş olursa ve acı çekerse stresten eti sertleşip lezzetsizleşiyor deniyor. Onun içinde canice de olsa canlı canlı kaynar suya atılıyor.
Bende yıllarca böyle yaptım taki birgün tekne de mutfakta bir koca tencere suyu kaynattım deniz biraz falgalı istakozda görmüş geçirmiş kocaman bir abiydi. Suya atmamla birlikte hayvan bir kuyruk darbesiyle tencereyi devirdi ve bende istakozla aynı acıyı paylaştım. Tövbe o gün bugündür öldürüp kaynatırım.
Ayrıca kuyruğu ayırıp dondurup sonrada pişirebilirsiniz.
Hay maşallah 🧿 bi yemek nasip olmadı . Afiyet olsun 😋
@muhsin5791 maşallah harika devasa avlar 🙂 mera marmara mı ege mi acaba?
@ridvan geçen sene ege'de banada ilk defa ıstakoz denk geldi, e tabi ilk defa görmüşüz, heyecandan canlı yakalamak hiç aklıma bile gelmedi 🙂 kafasından vurmuştum ve sönmüşt,. Eve kadarda buzlar arasında getirip direk çiğ olarak temizleyip , kuyrugu bedenden ayırıp kaynattım, ardından da sarımsak vs soteledim, inanılmaz lezzetli olmuştu, herhangi bir etinin erimesi, tadının bozulmesı vs durumu olmadı.
@ridvan geçen sene ege'de banada ilk defa ıstakoz denk geldi, e tabi ilk defa görmüşüz, heyecandan canlı yakalamak hiç aklıma bile gelmedi 🙂 kafasından vurmuştum ve sönmüşt,. Eve kadarda buzlar arasında getirip direk çiğ olarak temizleyip , kuyrugu bedenden ayırıp kaynattım, ardından da sarımsak vs soteledim, inanılmaz lezzetli olmuştu, herhangi bir etinin erimesi, tadının bozulmesı vs durumu olmadı.
aynı gün tüketilmesi önerilir , dolapta saklama stoklama gibi durumda bakteri üremesi oluyormuş.
@muhsin5791 marmara'da böyle güzelliklerin halen varolması harika. Umarız daha da çoğalırlar:)
tüketme konusunda ,evet aynı gün tüketmiştim bende, doğrudur, bekleme sonucunda bakteri üremesi oluyordur.
zaten böyle bi lezzet aynı gün tüetilmelidir 🙂
Istakoz çokca vurdum genelde buzluga girdi ve hep vurup aldım. Etinde lezzet kaybı olmadı. Zehirler derler oda yalan, vurulunca akar derler oda yalan. Kafa kısımında iç organları var acı tat veren ve daha sıvı olan kısım bu. Asyalılar bir sos gibi o kısımıda tüketiyorlar ama onlar zaten ne yemiyorki?
Tebrikler Muhsin abi bugün döktürmüşsün valla süper fotolar ve avlar. Fakat daha fazla yazı olsa tadından yenmeyecek. Özellikle bu avla ilgili daha fazla bilgi lazım mera nasıl bi yerde mesela.
Benim şimdiye kadar vurdugum ıstakozlar hep aynı merada, şuanda dahi elimle koymuş gibi bulacağım dolu olan yuvalar var. Fakat boylar küçük vurduğum en büyük ıstakoz dahi bunlardan küçük marmarada daha fazla büyüyorlar sanırım. Fakat marmarada da ıstakoz bölgesi bulamadım 🤣
Istakoz çokca vurdum genelde buzluga girdi ve hep vurup aldım. Etinde lezzet kaybı olmadı. Zehirler derler oda yalan, vurulunca akar derler oda yalan. Kafa kısımında iç organları var acı tat veren ve daha sıvı olan kısım bu. Asyalılar bir sos gibi o kısımıda tüketiyorlar ama onlar zaten ne yemiyorki?
Tebrikler Muhsin abi bugün döktürmüşsün valla süper fotolar ve avlar. Fakat daha fazla yazı olsa tadından yenmeyecek. Özellikle bu avla ilgili daha fazla bilgi lazım mera nasıl bi yerde mesela.
Benim şimdiye kadar vurdugum ıstakozlar hep aynı merada, şuanda dahi elimle koymuş gibi bulacağım dolu olan yuvalar var. Fakat boylar küçük vurduğum en büyük ıstakoz dahi bunlardan küçük marmarada daha fazla büyüyorlar sanırım. Fakat marmarada da ıstakoz bölgesi bulamadım 🤣
Sana uzak be kardeşim , İzmit körfez içlerine doğru aldım , adalar bölgesinde de olduğunu biliyorum.
Yok be abi mera bilgisi derken; benim dediğim yer açıkda kırma taşlar mesela bazı taşların önünde akvaryum kumu gibi küçük kum tepeleri oluyor içleri ıstakoz. Bazı yerlerde yine açıkda koyu renk eriştelerin bitip birden çukur olduğu yerlerde eriste diplerinde kök benzeri yapıların olduğu yerde yine delik ve önünde ince kum tepesi şeklinde yuvaları var. Bunların olduğu meraları belirlemek açısından sordum. Mesela silivride de benzer meralar var fakat ıstakoz hiç görmedim.
Tebrikler abi . 1 istakozdan daha güzeli 2 ıstakoz olur oda olmuş zaten.
Bulanık suda denk gelen bir istakozu vurmak zorunda kaldım. Dolaba attım. Bir 1 hafta sonra falan yedik eksilme tat bozukluğu falan yoktu gayet iyidi. Rakı masasında güzelce yenmişti...
Yok be abi mera bilgisi derken; benim dediğim yer açıkda kırma taşlar mesela bazı taşların önünde akvaryum kumu gibi küçük kum tepeleri oluyor içleri ıstakoz. Bazı yerlerde yine açıkda koyu renk eriştelerin bitip birden çukur olduğu yerlerde eriste diplerinde kök benzeri yapıların olduğu yerde yine delik ve önünde ince kum tepesi şeklinde yuvaları var. Bunların olduğu meraları belirlemek açısından sordum. Mesela silivride de benzer meralar var fakat ıstakoz hiç görmedim.
Dostum kıyıda döküntü taşların bitip kumun başladığı sıfır noktada idi yavrular. 9-10 mt derinlikte çevrede bulunan tatlı su nedeniyle hafif bulanıkta denk geldi. İkisinin avlandığı taş kovukları arası da 2-3mt civarı. Su sıcaklığı 12 - 13 drc. aylakdan Kasım sanırım.