Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

ZIPKIN İPLERİ HAKKINDA

5 Mesajlar
2 Üyeler
2 Beğeniler
131 Görüntüleme
Mesajlar: 4
 mea
Konuyu Başlatan
(@mea)
Yeni Üye
Katılım : 3 ay önce

Arkadaşlar hepinize merhaba,

Zıpkıncılığa oldum olası hevesli ve meraklıydım, hayat şartları dolayısıyla daha önce başlayamamıştım ancak 2 ay önce nihayet başladım. Tahmin ettiğim gibi oldukça sevdim ve umarım uzun yıllar devam ederim. A'dan Z'ye bütün ekipmanları aldım, hâla eksik olduğunu ya da ihtiyaç duyabileceğimi düşündüğüm ekipmanları alıyorum, sanırım bu süreç hiç bitmiyor :). Forumdaki bilgilerden oldukça faydalandım ve faydalanmaya da devam ediyorum, paylaşımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

Mâruzatıma geleyim, benim 2 adet zıpkınım var, açık kafa ve ip palamut zıpkınlar. Biraz kullandıkça şiş üzerinde fine geçirdiğim lastik ipinin zamanla yıpranıp değiştirilmeye ihtiyaç duyacağını hissettim ve biraz araştırma yaptım. Ancak kafamda oturtamadığım bazı terimler ve sorular var, anladıklarımı aşağıda anlatayım, sorularımı da sorayım, yardımcı olursanız çok memnun olurum:

1. lastiklerin içinden bir tarafını halka bir tarafını top düğüm yaptığımız ipin, top kısmını lastiğin içine geçirerek dışarıdan lastiğin etrafından ip ile boğuyoruz ve buna kasa bağı diyoruz, doğru mudur? Bu kasa bağını yaparken normal zıpkın makara ipi mi kullanmalıyız, bu ipin adı nedir?

2. Kasa bağını yaptıktan sonra elimizde lastiğin iki ucundan çıkan halka ipler oluyor, bu ipleri 6-7cmlik bir başka ip ile birbirine bağlıyoruz ve lastik bağlama işlemimizi sonlandırıyoruz. Bu kullandığımız ipin adı nedir? Palamut ipi midir?

3. İlk aşamada kasa bağını yaparken ipi mumlamak diye bir şey gördüm, bu mumun adı nedir, nasıl temin edebiliriz?

4. Neden önce 1. sonra 2. aşamayı yapıyoruz, neden direk palamut ipinin iki ucuna top düğümler atıp bu top düğümleri lastiklerin içine geçirip dışardan boğmuyoruz? Kasa ipi ve palamut ipi arasında ömür farkı olduğu için mi? Yoksa dayanım vs farkı olduğu için mi?

Eğer yukarıdaki isimlendirmelerim doğruysa, 18mm tek lastik açık kafa 75'lik ve 90'lık zıpkın için palamut ipi tavsiyesi olan var mıdır?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum, iyi akşamlar dilerim.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Alper
(@alper-aykan)
Katılım : 3 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 216

@mea Selamlar.Aramıza hoş geldiniz.1.sorunuzdaki ip lastik boğma ipi diye geçer,mumlamanıza gerek yok,zıpkın malzemesi satan yerlerde mumlu olarak satılıyor zaten.Milim olarakta palamut ipine oranla daha ince iplerdir.
2.sorunuzdaki ipin adı palamut ipidir.
3. Sorunuzdaki ip için kullanılan bal mumudur.İp düğme satan dükkanlardan temin edebilirsiniz.
Palamut ipleri çok kolay yıpranmaz,öncelikle şişinizdeki finlerde çapak olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.Eğer varsa zımpara veya eğe ile güzelce çapağı temizlerseniz ipleriniz kolay kolay yıpranmayacaktır.Dalın sağlıcakla

Yanıt
Alper
Mesajlar: 216
(@alper-aykan)
Üye Palazı
Katılım : 3 sene önce

Marka olarakta,mertsub,imrozsub veya Epsealon markalarının Dyneema palamut iplerini tercih edebilirsiniz.

Yanıt
Mesajlar: 4
 mea
Konuyu Başlatan
(@mea)
Yeni Üye
Katılım : 3 ay önce

Çok teşekkür ediyorum, gayet açıklayıcı oldu.

Yanıt
1 Yanıt
Alper
(@alper-aykan)
Katılım : 3 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 216

@mea Rica ederim.Aklınıza takılan her konuyu danışabilirsiniz.Tüm arkadaşlarımızla seve seve yardımcı olmaya çalışırız.Dalın sağlıcakla

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account