Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

As Sniper 60 lık zıpkın emniyet kilidi garipliği

5 Mesajlar
3 Üyeler
6 Beğeniler
305 Görüntüleme
Mesajlar: 5
Konuyu Başlatan
(@emintp)
Yeni Üye
Katılım : 2 ay önce

Selamlar. As Sniper 60 lık zıpkınımla bugün ilk defa dalış yaptım. Lastiği suyun içindeyken 2. çentiğe almayı başardım. Başlarda pek problem yoktu. Çok fazla tereddüt ettiğimden şişi yerine taktıktan sonra defalarca kez kontrol ettim. Lastiği de ne olur ne olmaz diye emniyette şişe geçiriyordum. Zıpkın kabzamın yan tarafında S, 1 ve 2 vardı (silahlardaki atış modu seçicisini andırıyor görünüşü). Ne işe yaradıklarını tam hatırlamıyorum fakat bu olay ilk olduğunda kenardaki şeyi 2 ye getirmeye çalıştım. Bazen geçerken biraz zorlanıyordu ve bir denememde şiş kendini ileriye atıverdi. Şükürler olsun ki sabah girmiştim ve çevremde kimsecikler yoktu. Neden yaptığını öğrenmek için kıyıdan daha uzak bir yere geçtim ve tekrar kurcalamaya başladım. Tekrar 2. çentiğe getirdim. Emniyette değildi bu sefer ve kenarda duran şeyi 1 e aldım ama bu sefer 1 e geçmedi. Tekrar emniyete alıp emniyetten çıkardığımda şiş bir mermi misali yerinden fırladı. Aynısını suyun içinde arkadaşıma göstermek için kıyıya yanaştım. Tekrar emniyetteki zıpkını emniyetten çıkaracaktım ki tetiğin biraz geride olduğunu fark ettim. Elimle ileriye aldıktan sonra 1 ve 2 ye rahatlıkla getirebildiğimi fark ettim. Sorunun ne olduğunu hala anlayabilmiş değilim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Alper
(@alper-aykan)
Katılım : 3 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 216

@emintp Selam.Zıpkınınızı kurarken,şişinizi şiş yuvasına vurarak kurmayın,tetik düşürerek kurun lütfen.Anladığım kadarıyla siz şişin yuvasına oturduğunu ve mekanizmanın şişi kilitlediğini düşünüp lastiği çekmeden önce emniyeti kapatıyorsunuz,böyle olduğu takdirde merada balıkla karşılaşıp emniyeti açtığınızda lastiğin uyguladığı basınçtan dolayı kurulduğunu zannettiğiniz zıpkın şişi aniden fırlayacaktır.Tüfeğinizi her zaman tetik düşürüp şişin yuvasına oturduğuna emin olduktan sonra emniyete almadan lastiği çekip şişin tam oturduğuna emin olabilirsiniz.Bir önceki konuda belirttiğim gibi 60’lık zıpkınınız taş altı avlar için uygun bir zıpkın,agaşon,baskın avları ve türevleri yapılacak boyda bir zıpkın değil.Tavsiyem ivedi şekilde zıpkınınızı yenilemeniz.Dalın sağlıcakla.

Yanıt
Mesajlar: 5
Konuyu Başlatan
(@emintp)
Yeni Üye
Katılım : 2 ay önce

Söylediklerinizi çok iyi anladım çok teşekkür ederim fakat tetik düşürerek kurma işleminin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Acemiliğime vurun lütfen. O kısmı birazcık daha açar mısınız rica etsem? Çok teşekkürler

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1391
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Merhaba sisi mekanizma yuvasına otururken tetiğe basın öyle oturtun . Tetige basmadiginiz zaman şiş yerine girmebilir girmekte zorlanje. Metaller aşınır, dizinde dediginiz gibi sis yuvaya oturdu sanırsıniz lastiği gerersiniz şiş fırlar gider.

Diğer bir konu emniyet diye birşey yoktur emniyete güvenmeyin...

Yanıt
Alper
Mesajlar: 216
(@alper-aykan)
Üye Palazı
Katılım : 3 sene önce

Hatta emniyet mekanizmasının olduğu yeri japonlayabilirsiniz.Benim tüm zıpkınlarımın emniyetlerini japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım.😁😁😁.Zıpkın avında ne kadar çok teferruat olursa o kadar ayak bağı olur.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account