Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Herkese merhaba youtube da karşılaştığım ve ahtapot avlayan hobidaşlar için faydalı olabileceğimi düşündüğüm bir videoyu paylaşmak istedim. Avlandığım meralar nedeniyle olsa gerek bırakın avlamayı kanlı anlı bir ahtapotu daha görmek kısmet olmadı. Bir gün ahtapot denk gelirse bu videoda gördüğüm gibi söndürmeye çalışacağım 🙂 İnşallah başarılı olurum.
Tamamen yanlış eziyet dolu bir yöntem.
Bilindiği üzere ahtapotlar çoklu beyine sahiptir. En büyük beyin derisidir. Kafa kısmının altında dışarı mürekkep attığı jetin iki yanında solungaç benzeri boşluklardan iki baş parmak içeri sokulur ve kafa çorap gibi ters çevirilir. Hem iç organları dışarı çıkar hem nefes alma mekanizması çöker hemde en büyük beyin koordinasyon kaybeder.
iç organlar oracıkta temizlenip ahtapot Zıpkına tutundurulur, ikinci bir av bulana kadar orada kendi kendine söner. Zıpkın tutamaz olunca dizgiye takılır.
tahminim çok daha az acı duyup , en kısa sürede söndürdüğüm yöntem.
Yemeye gelince, 1 gün soğuk suyla beraber dolapta Dursun, 2. Gün derin bir kapta 2-3 çorba kaşığı tuzla birlikte ovulur. Bildiğiniz çamaşır yıkar gibi citilenir. Zaten yumuşama elle de hissedilir. Sonra kaynatılır en az 3 saat. Bahçe barbekü veya fırın varsa ateş üzerinde Yavaş yavaş kaynaması harika olur.
salata, pilav ve ızgara seçenekleri harika olur. Deri soyulmaz tüm deniz lezzeti derisindedir beyaz Et’i sıradan lezzettedir.
haşlanmış ahtapot 2 diş sarımsak, fesleğen ve zeytin yağı karışımı ile ara ara fırçayla sürülerek ızgaralanır. Zaten piştiğinden ızgarada hafifi fümelenmesi yeterlidir. Meşe veya elma ağcı talaşı ıslatılıp ateşe atılırsa fümelenme çok daha iyi olur.
ahtapotlar hep 1 kg civarı denk geliyor. 3-4 kglik denk gelse şu Yunanlılar gibi ipe asıp kurutmayı deneyeceğim. Kurutulduğu zaman deri Et’e iyice yapışıyor ve pişirme ile ayrılma olmuyor, böylece lezzet Et’in üzerinde kalıyor.
@zek gönderinin sonunda zaten yazıyor bunları yapmadan önce kafasını ters çevir diye herhalde kimse sudan çıkardığı ahtapotu ateşe atmaz 😂😂😂
@zek ipe asıp kurutma yerine ben 2 tel (hani şu camlara takılan çerçeveli sinek telleri vardır onlardan) arasında 1-2 gün tuzlayıp kurutuyor ve ızgarada bahçeden topladığım biberiye ve defnelerin isinde pişiriyorum. Sinek teli çok kullanışlı çünkü malum sineklerin konmasını ve alttanda hava almasını sağlıyor. Taze defne ve biberiye de hoş bir füme aroması sağlıyor. Taze ege zeytinyağı ve bahçeden toplanan limonlarla beraber hiçbir balığa değişmem.