Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Selamlar,
Bugün tembel suyundan tavalıklar ile çıktım. Vurduğum irice bir sarıkulak kefalin omurgalarının arasından (böbreklerinin içinden) ilginç parazitler çıktı. Deniz kenarında ayıkladım henüz fileto çıkartmadım etinede işlemişmidir bilmiyorum. İlk kez bir balıkdan bu kadar fazla çıktığını gördüm.
@zencuk hipokratın kemikleri sızladı be 🙂 hastasını pişirip yiyen doktor mu olur 🍽😂
Tiksincek birşey yok yahu. Asyada doğsaydınız balığı bırakır parazitleri hüpletirdiniz spagetti gibi 😆 😆 Şaka bir yana asyalıların sashimi olarak tükettiği deniz ürünlerinde bunları hep hüpletiyorlar. Deniz ürünlerinde çok fazla gözle görünen ve görünmeyen parazit var. Dikkatli tüketmek lazım. Yani karagözlerin yanında rakı bol içecen 😆 😆
daha önce ömerli barajında özellikle perch dediğimiz balıklarda bu tarz parazit olduğunu duymuştum. hatta bir kaç videoya denk gelmiştim:
deniz balıklarında ilk defa denk geldim.
tatlı sular için bi kaç haber gördüm. genelde yemeyin diyorlar. dikkatli olmakta fayda var 🙂
https://odatv4.com/bu-baliklari-sakin-yemeyin-0212171200.html
Elbisenin eteğini iyi kapatmak lazım insanada bulaşabilir demişler 😆 Tatlı suyla bir işim yok, balığınıda yemem zaten ama deniz mahsüllerinden de çıkıyor. İyi pişirmekde fayda var onun haricinde zararı olucağını sanmıyorum. Belkide yemişliğimiz bile vardır. Proteinin iyisi kötüsü olmaz 😝
İnsana geçmesi mümkün ama düşük ihtimal, yeseniz dahi geçmeyecektir.
sushi şeklinde tüketilen balıklardan geçtiğini ima eden birkaç yazı okudum ama benim teorin sushinin hazırlandığı satıh ve malzemelerden geçen karaya ait türler görülmüştür sushi tüketenlerde. Derin tuzlu suda olan bir parazitin insana geçmesi zor olur hata imkansızdır. Özellikle pişirdiğinde sıfır ihtimal. Balıkları heba etmeyin, pişirin yiyin.
Sushi genelde füme veya bir şekilde pişmiş ürünlerden yapılıyor. Sashimi dedikleri direk çiğ oluyor. Fotoğraftaki parazit canlı şekilde çiğnenmeden yense dahi mide asitinden dolayı insana bir zararı dokunmayacaktır. Fakat mide asitinden korunabilen veya mideye inmeden boğaza vs tutunabilen gözle görülmeyen parazitlerin geçme ihtimali var. Bahsettiğiniz ima yazıları benim entrylerimle alakalıysa daha açıklık getirmiş olayım.
Pişirdikden sonra bencede korkulacak bir durum yok. Fotoğraftaki parazitin sahibi balık pişirilerek o gün tüketildi bile 🙂 Çiğ yenen kırmızı ettende parazit geçme ihtimali var. Bu durumu çok kafaya takmamak lazım ama pişirerek tüketmekte fayda var diyorum sadece 🙂
Beyaz balıklara neyse de mavi balıkları pişirmek istemiyorum. Özellikle kendi tuttuğum torik ve palamutları pişirmeye pek kıyamıyorum, çiğ daha lezzetli. Zaten bu tip hızlı balıklarda parazit pek olmuyor. En azından gözle görüleni.
Balıktan soğudum vallahi 😖😬😨😦😕