Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yeni Baslayacaklari icin Gereken Butce - 50.000 TL

10 Mesajlar
5 Üyeler
9 Beğeniler
273 Görüntüleme
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@mehmett)
Yeni Üye
Katılım : 3 ay önce

Selamlar,

2024 yilbasindan bu yana merak saldigim, zipkin sporuna baslamak icin nihayet gereken butun malzemeleri topladim

Cok kucuk 1-2 kalem harici her seyim var artik, malzeme alirken ne cok ucuz ne cok pahali orta yol malzemeler ile ilerledim

Su ana kadar harcadigim toplam para yaklasik 50.000 TL, bunun 20.000 Tl'si roller zipkin and geri kalani irili ufakli malzemeler, karbon palet, bicak vs...

Bunu buraya yazmamin sebebi, bir zamanlar benim gibi baslamayi dusunen arkadaslara acaba guncel 2024 fiyatlari ile ne kadarlik bir butce lazim olacagini gostermek.

Biraz daha ucuza kacsaydim belki 10.000 TL daha ucuza toplardim, ama orta yol bir malzeme grubu toplamak icin cepte 50.000 TL gerekiyor Haziran 2024 fiyatlari ile

Yanıt
9 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Alper
(@alper-aykan)
Katılım : 3 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 209

@mehmett Selam.Daha hiç bir deneyimin olmadan,ilk defa bı spora başlıyorsanız,karbon palet,roler zıpkın için daha çok erken.Keşke daha uygun malzeler alıp bu spora devam edip etmeyeceğiniz tartıp daha sonra tecrübeniz arttıkça bu malzemeleri alsaydınız.Sizi tenzih ederek söylüyorum,Naçizane bu spora heveslenip bir çok malzeme alıp daha sonra bana göre değilmiş diyerek bir kenara atan bir çok kişi mevcut.

Yanıt
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@mehmett)
Yeni Üye
Katılım : 3 ay önce

Alper dostum,

Söylediğin ikilemde kaldım, uzun uzun düşündüm ve çok sayıda yorum okudum. Şu an deniz kenarında bir muhitte yarı emekli bir hayat yaşıyorum. Zamanım bol, deniz evime 10-15 dakika mesafede. Bu nedenle, bir süre sonra bırakmayacağımı, devam edecegimi dusunuyorum.

Beni en çok etkileyen yorum ise şu oldu (nerede okudum hatirlamiyorum): "Zaten acemisin, yeni başlamışsın. Decathlon'dan alacağın ucuz bir zıpkın balık vurma ihtimalini önemli ölçüde azaltacak ve belki de baştan soğumana sebep olacak."

Yanıt
1 Yanıt
Alper
(@alper-aykan)
Katılım : 3 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 209

@mehmett Hangi bölgede avlanacaksın,meran nasıl,av stilin nasıl olacak.Bunlara göre zıpkınını belirleyebiliriz.Dalışla ilgili eğitiminiz varmı.Dediğiniz gibi vazgeçmeyedebilirsiz.Ama roler zıpkın karbon palet bunlar için çok erken bence.Kara kıyı yapacaksanız 82 lik bir zıpkın ve labrax boom vb paletlerle başlayıp deneyim kqzandıktan sonra diğer ürünlere geçebilirdiniz.Ben karbon paletimi bir kaya vb’ne vurduğum zaman bile içim cız ediyor.Bunlar zamanla deneyim kazandıkça alınacak ürünler dşe düşünüyorum.Ben açık kafa çift kastik kombinasyonunda bile bazen kurulum zorluğu yaşıyorum,roler sistemde hiö düşünemiyorum bile😀

Yanıt
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@mehmett)
Yeni Üye
Katılım : 3 ay önce

Kuzey Ege, Ayvalik civarindayim, ilk 1-2 sene kara kiyi, 0-5 mt derinlik planliyorum, nasip olursa ilerleyen zamanda bot-tekne vs alip daha ilerileri de deneyebilirim, roller zipkin kurmak basta zor geldi ama sagolsun satan arkadas (omer elden) yarim saat sabirla anlatti, kucuk bir egitim verdi, evde belki 50-60 defa kur bosalt calistim, gecen ilk defa zipkinla suya girdim ve sasirtici sekilde farkettim ki suyun icinde zipkini kurmak daha kolay.

Gunde birkac saatim Youtube'dan zipkin ile ilgili icerik izlemekle geciyor, cogu videoyu 3-4 kere izledim desem abarti olmaz, yilbasindan uygulayadigim nefes egzersizleri (kare nefes) ile 1.30-2 dk'ya cikardim nefes suremi.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1379
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Takımlarımız Hayırlı olsun.   Verdiğiniz Apnea süreleri evde denediginiz süreler mi dalışta yaptığınız süreler mi?

Dalışlarda bu kadar uzun nefes sürelerine ihtiyaç yok. 1 dk üzeri süreler risktir. Merada balık varsa zaten ilk 30 sn de geliyor yoksa 10 dk da nefes tutsanız nafile.

Yanıt
1 Yanıt
(@mehmett)
Katılım : 3 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@onr6nkoc Evde denedigim sureler

Yanıt
Mesajlar: 10
(@tataroglu)
Yeni Üye
Katılım : 3 ay önce

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun bende temmuz ağustos aylarında karadeniz bölgesinde avlanmak için malzemelerimi temin ettim, bana maliyeti 15k. Dalış çantamda bulunanlar ise;

3mm freesub aspendos yamamato kumaş dalış elbisesi

3mm freesub aspendos eldiven ve çorap

75cm labrax palet

82 cm makaralı zıpkın diverman

labrax falcon dalış bıçağı

4 x 2kg ağırlık ve kemer

diverman zıpkın yüzdürücü

gözlük ve şnorkel bahsettiğim bütçe içerisinde henüz temin etmedim.

15k bandında bütçe ile dalış çantamın büyük ölçüde tamamlandığını düşünüyorum. 50k harcamadan da bu spora başlayacak olanlara belki yardımcı olması açısından paylaşmak istedim, iyi forumlar.

Yanıt
1 Yanıt
Alper
(@alper-aykan)
Katılım : 3 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 209

@tataroglu Mümkünse kiloları birer kiloluk al.Eşit şekilde sıralarsın daha dengeli olur

Yanıt
Mesajlar: 12
(@dervis)
Yeni Üye
Katılım : 10 ay önce

Konu çok güzel. Bende çok uzun zaman olmamakla beraber sanırım 2 yıla yakındır amatör seviyede zıpkıncılık yapıyorum. İnanın her dalış bir beceri kazanmamı sağlıyor. Her dalış bir tecrübe oluyor. Bende başından beri zıpkın hariç aynı ekipmanları kullanıyorum. En başta 75 lik bir apnea bullseye zıpkın aldım. Apnea legend 5 mm dalış elbisesi çorabı ve eldiveni ni aldım. Sadece paletler freesub ti. 10 kg 2 şer kiloluk ağırlık aldım. En başta 8 kg di sonra arttirdim. Cressi gözlük aldım. En başta bende bir hevesle aldığım eşyaları sanırım yapamayacağım diye bir kenara koydum. Gerçekten bu dalış işi zor bir iş . Ama yapmaya başlayınca bazı şeyleri başardığını görünce insan sabrediyor. Ve hersey giderek daha da guzellesiyor. Ben şimdi zıpkınımi değiştirdim. Bir tane apnea Amarok inverted 95'lik zıpkın aldim. Bir sonraki hedefim ikinci el bir carbon palet almak olacak. Yaşım 43 bu spora geç basladigimi düşünüyorum. Tabi burada efsane zipkincilar var. Youtebe dan sürekli takip ediyorum. İnanılmaz zevk alıyorum. Bunları neden anlattığıma gelince. Yani bence en başta bu kadar pahalı eşyalar alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Sınırlarınızı kesfettikce eksikliklerinizi çok dahi iyi anlıyorsunuz. Ve geliştiğinizi görerek ekipman değiştirmek çok daha zevkli ve heyecanlı oluyor bence. Ayrıca başka bir konu. bu kadar pahalı ekipmanlarin gerektiğini düşünen yeni ve genç zipkincilar belki bu spora başlamadan bu spora gönül veremeden elini ayağını çekecekler. Bende bu spora taş patlasa 15 bin TL verdim. Ve sizde biliyorsunuz inanılmaz zevkli. En başta zor ama zevkli. Balık vuruyormuyum her indiğimde bir kaç balık vuruyorum oda bana yetiyor. Bütün zipkincilari seviyorum. Hepinize sağlıklı dalışlar diliyorum.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account