Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Pathos pro 100 tepme sorunu

12 Mesajlar
7 Üyeler
19 Reactions
1,877 Görüntüleme
Konuyu Başlatan
(@aykutbs1963)
Yeni Üye

Merhabalar değerli zıpkın tutkunları.

yaklaşık 8 yıldır pathos pro 100 kapalı kafa kullanıyorum . 2. El almıştım zıpkını. 10 atıştan 7-8 ini kaçırıyorum ve bu bende bir özgüvenle sorunu da oluşturdu . Bunun üzerine gideyim dedim ve şişimi lastiğimi ( pathos 140 lık şiş 358 gr. Ağırlık ve 19 mm , 29 cm orjinal lastik ) değiştirdim . Özellikle palamutu şişin 2. Çentiğine çektiğimde inanılmaz bir sarsıntı ve tepme yapıyor zıpkın . Sorun illaki bende de olabilir fakat bu kadar tepme ve ıska bunca yıla rağmen normal değil . Dün ne yapalirim diye zıpkın üzerinde inceleme yaparken ilginç birşey farkettim. Zıpkının şiş kanalında aşınma ve pütürleşmiş bir kısım farkettim. Fotoğraflarda görebilirsiniz . Acaba sorunun kaynağı bu olabilir mi ? Yok değilse hangi model zıpkın önerirsiniz tepmesi az menzili güzel olan ? 
şimdiden teşekkürler değerli yorumlarını ve bilgileriniz için . Sağlıcakla kalın.

8D1D65A4 8292 412C B7FA B1DA766E94BD
AFC1BC5B 16A4 4FC4 BDFD 00D4A134A948
EA22DC14 143A 46B2 B56D FA4B9F213FF0
93B46730 6715 4786 BD26 D1D1C8F796D9

Yanıt
11 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....

merhaba aramiza hoşgeldiniz..

sorunun kaynagi kanaldaki çiziklerden kaynakli değil. sorun lasik ve şiş kombinasyonu oldugunu düşünüyorum. 29*2=58 cm kaplinlerle birlikte 62 cm bir lastik boyu olur. orjinal pathos lastik serttir. biraz daha yumusak ve cevirme bir lastik ile deneyin. yakinlarinizda ayni boy zipkin kullanan arkadaslariniz varsa (cevirme lastikte olur) o lastiği takip bir deneyin.  birde şiş ve  zipkinin kafa fotografla yüklerseniz daha anlaşilir bir sekilde yardimci olabiliriz.

Yanıt
1 Yanıt
(@aykutbs1963)

Yeni Üye

F749340E BFF4 438D 8BDC 2D8E66C42B7F
52702603 E494 403A B8F8 14A7A97C49CE
A88EC6B9 A6BE 4BE3 8AFE 7372B22DB204
6F6515DC 7C7D 4B99 B53A B48AD3EC4614

@onr6nkoc öncelikle hoşbulduk ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Lastik ve zıpkın kafa fotoları ektedir. Sorunun kaynağını doğru tespit için kamera ve aparatı sipariş ettim dalışlarımı kaydedip daha sonra nasıl ıska attığımı video üzerinden inceleyeceğim , belki de kabzayı çok sıkı tutmuyor ya da tetiği ezmeden birden çekiyor olduğum için ve bunu bilmeden yıllar yılı bir alışkanlık refleks haline  getirdiğim için de olabilir . Videolardan sonra daha net bir karar verilebilir kanımca .

Yanıt
ONR6NKOC
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....

Bir sonraki dalisiniz için kaloma misinasini resimde işaretledigim şekilde atlatmayı deneyin. sizin tepme sorununuz büyük ihtiamlle lastiktendir diye düşünüyorum. dediğim gibi yakinlarinizda bir arkadasiniz varsa ayni boy zipkin kullanan. cevirme lastik v.b onu takip bir deneme yapin derim.

IMG 20210504 200645
Yanıt
Konuyu Başlatan
(@aykutbs1963)
Yeni Üye

Yardımız için teşekkürler , Kalma ipini de yanlış çevirdiğimi yıllar so ara öğrenmiş oldum sayenizde.  Sorunu çözünce nasıl ve nedenli bu başlık alıtında paylaşırım belki benim gibi sorun yaşayan başka arkadaşlara yardımı dokunur.

selamlar, saygılar...

Yanıt
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Yeni Üye

Merhabalar,

Tepme sorununuz bence lastikten. 19mm tek lastik aluminyum zipkinda tepmeyi cok yapacaktir. Daha yumusak ve esnek 17,5 - 18 lastik kullanmanizi oneririm. Dunlop veya cressi olabilir, benim ozellikle trcih ettigim yumusak lastikler. Lastiginiz eskidikce ve sertlestikce de olumsuz etkileneceksiniz atislarda.

Diger bir sebep de tetiginizin sert olmasi olabilir. Uzun suredir ayni zipkini kullandiginizi belirtmissiniz, mekanizmayi kontrol etmelisiniz belki de. Sert tetikte tetigi dusurmek icin fazla kuvvet uyguladiginizda istem disi tutusunuz degisiyor. Bunu o an farketmeniz gercekten zor inanin. Sizinkine benzer bir problem yasamistim bir zipkinimla, sorunun ne oldugunu cektigim videolari yavaslatarak izledigimde fark ettim. Tetik dusururken tufegin ucunu her seferinde saga ceviriyordum ve bu o an fark edilemeyecek kadar kucuk bir oynama anca agir cekimde farkedebildim . Buna benzer bir problem de olabilir ama kuvvetle muhtemel lastik bence.

Selamlar.

Yanıt
1 Yanıt
(@aykutbs1963)

Yeni Üye

@gkmn Merhabalar Gökmen Bey,

söylediklerinizi dikkate alacağım , tetik alışık olduğum için sert bile olsa bana normal geliyor olabilir. Bir arkadaşın zıpkınını deneyip fikir edineceğim farklı tetiklerde hissiyat konusunda. Lastik konusunu da diğer arkadaş ta sizinle aynı fikirde o sebeple 17,5 luk lastik takıp deneyeceğim. Teşekkürler

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi

Şu zıpkın çok acaip bir iş, ince hesaplar bol bol denemeler yapmadan doğruyu bulamıyorsun,ama aramak çözüme kavuşturmak lazım yoksa insan kafayı yiyor...

Yanıt
white shark
(@djnree)
Yeni Üye

tepme kişiden kişiye değişir, biraz da alışma meselesidir...bende de pathos pro 100 var açık kafa...

-ilk aldığımda üzerinde çift 14mm çoook yumuşak lastikler ve 6.25mm (330gr) salvimar şiş vardı (ozan önen kombinasyonu yapmış), tepme yoktu, atış hızlı ve isabetliydi ama büyük balıklar için ideal kombinasyon değildi...eksik hissettirdi

-cressi S45 tek lastik (@3.4 den boğdum) 6.25mm şiş denedim, tüfek resmen kükremeye başladı 🙂 ama şiş hafif olduğundan tepme ve kafa kaldırma yapıyordu, menzil ve hız arttı ama isabet azaldı...beğenmedim

-en son pathos 6.75 şiş ve çift 14mm primeline small İd (@3.5 dan boğdum) geçtim...şiş hızı, isabet, menzil hepsinden tam puan aldı ama tepme devam etti...pathos un yüzdürücüsünü aldım ve tepme büyük oranda geçti...kral oldu tüfek 🙂

adının yüzdürücü olduğuna bakmayın bu sırada 🙂 sephiye de pek bir etkisi yok ama tepmeyi büyük oranda kesiyor...

dip not: bu zıpkında (pathos pro 100) sephiye için en doğru seçenek 130cm 6,75 şiş olacaktır...makarada 40mt yüzer ip ve yüzdürücü ile ahşap gibi oluyor zıpkın 🙂

Yanıt
Ferhat S.
(@mermaidbanger)
Yeni Üye

Nedense hiç kimse demir palamut kullandığın için şiş kanalının aşındığını söylememiş 🙂

Yanıt
1 Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Forum Yönetimi
(@ridvan)

Sığ su avcisi

@mermaidbanger herkes tepmeye odaklanmış metal palamut gövdeye ve ele zarar vereceği için ben kullanmayı bıraktım ip en ideali geliyor basit yıprandı yenisini tak gitsin

Yanıt
(@bulut_)
Yeni Üye

Şişi kelebek piminden kırıp kısaltın. Tepme de azalır isabet te artar. Lastiği inceltmek te nispeten çözüm ama mesafe düşer.  Şişiniz çok uzun. Muhtemelen sert olmayan bir şiştir. Tek 19mm çok ta güçlü değil bence.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account