Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Aslında 1 yıl oldu zıpkın avcılığı macerası Apnea competıtıon 90 lık kapalı kafa kullanıyorum.Açık kafaya geçme niyetindeyim ama manevrası hızlı bir zıpkın almayı düşünüyorum(82lik).Ayrıca bu işin bir zıpkınla olmayacağını da görüyorum geçtiğim bir yıllık zıpkın hikayemde acemiliğin de etkisiyle baskın avı ve kısa ağaşonlar yapabildim ve daha seri bir zıpkınla ve güçlü bir lastik kombinasyonu(cressi G20)gibi daha başarılı olunabilir diye düşünüyorum tabii sizin gibi tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri ile daha doğru tercihler de yapabileceğimi düşünüyorum.. en büyük avım 67 cm lik baraküda:) Manevrası güçlü bir 82 lik zıpkın mı ya da yine 90 lık mı ??
Markalara ne kadar değinilebiliyor bilmiyorum ama dıverman ın zıpkınını ekonomik olmasının da ötesinde değerlendiriyorum.Ayrıca aslında bu konuda asıl merak ettiğim uzun vadeli dayanıklılığının ya da ufak tefek eksikliklerinin dışında A marka zıpkınla vuramadığım balığı bak biraz pahalı ama şu B Zıpkınını kullansaydın kaçırmazdın denebiliyor mu (uzunluk ve lastik kombinasyonu aynı olmak üzere) Teşekkürler.
Peki lastiği güçlendirerek bunu aşamıyor muyuz yani ben zıpkın ucundan 3m civarını vurabilmek için 82 lik zıpkınla ve 19mm civarında bir lastikle 90 lık ama 18 mm lik bir lastiğin erimine ulaşamıyor muyum?Bu konuda kafamda tam bir şekil oturmadı yani uzun zıpkının menzili fazla olacaktır fakat sizin de dediğiniz gibi görüş az olabiliyor ve de orta taşlık alanda yumurtalık olsun payas da olsun levrekle aşırı yakın temaslarım oldu.Yani gönül biraz daha kısa ve manevralı bir zıpkını istiyor.Bir de 90 lık ama karbon gövdeli bir zıpkın da işi çözebilir mi?
marka konusundaki katkınız için teşekkürler ve gayet anlamlı yani işin acemisi olunca zıpkınlardan inanılmaz şeyler bekleyebiliyoruz galiba şu zıpkın uzunluğu meselesini de çözebilirsem bayağı rahatlayacağım yani manevrası az daha iyi olacak diye 90 lık zıpkının eriminden vazgeçmemelii miyiz?Aslında karma av yapacağımı düşünüyorum yeterli tecrübe kazanana kadar.
Hoşbulduk,teşekkürler faydalı bir açıklama olmuş. Galiba 82 lik bir zıpkını denemeden rahat edemeyeceğim olmazsa bir de 90-95 lik alacağız artık.
Elinizden bulunan 90 lik zipkindan memnun degilmisiniz. ?? Kapalı kafa zıpkın açık kafa zipkinlara göre daha pratiktir kurması daha kolaydır bir balığa tetik düşündüğünüzde eğer yırtıp kaçarsa tekrar kurmak daha kısa zaman alır 2. Atış şansını yakalarsınız.
Balık sersemleyip taşa yada kum yattığını varsayarsak.
Zıpkın kapalı kafa, açık kafaya geçmek istiyorum.Onun dışında pek bir sıkıntım yok bir de insan daha farklı ürünler denemek istiyor.Öyle çevremde zıpkınını alıp deneyeceğim kimse de olamıyor Ankara'da yaşıyorum ve fırsat buldukça Mersin ve dörtyol taraflarında dalıyorum.
Bakalım 82 lik bir tüfekle yanımdan hızlıca geçen kefallere ve burnumun dibine kadar sokulan levreklere inşallah biraz daha yaklaşmış olurum.🙂 Uzun menzil gerektiren av stilllerine ve farklı meralara yönelirsek de daha uzun bişeyler bakacağız artık.Tüm katkı sağlayan arkadaşlara teşekkürler.
Lastik hesabı vs girmeyeceğim öyle bir yeteneğim yok acemi bilgim şuna yetiyor zıpkıncının bir silahı olmaz bende 60 -75-82-90-100- lük zıpkınlarım vardı bende çok malzeme alıp kullanmayı severim çok malzeme aldım ve sattım sıfır veya ikinci el bence maddiyatınıza göre alın deneyin doğruyu bulun derim kimine uyan size uymaz dandik denilen de huzuru bulursunuz belkide tabi piyasadaki herşeyi almak mümkün olmasada bu malzemelerin sonuda olmayacak hep yeni çıkacak kendinize bütçe yapın alın kullanın beğendiniz tutun beğenmediniz satın alırken güvenilir insanlardan alışveriş yapın pişman olmazSınız
Zıpkını tümden döndürmek su direnci nedeniyle markası, şekli, boyu vs.. farketmeksizin balığın hareketi karşısında zordur. Ani karşılaşma, terste kalan veya hızlı balıklarda teknik ve zıpkın ın dengesi devreye girer. Kısaca anlatmak gerekirse; eğer tüfeğiniz sürekli kafa eğme veya kaldırma eğiliminde değilse dengeli bir tüfeğim var diyebilirsiniz ani manevra gereken durumlarda kabzeyi tutan elinizi gevşetip zıpkın orta noktasından bir çubuğa sabitlenmişçesine kolunuzu içe veya dışa hareket ettirerek X şeklinde çok hızlı manevra yapabilirsiniz. Nişan alma yönünden baya bı antrenman gerektise de alıştıktan sonra oldukça etkili bir yöntemdir.