Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış Elbisesi YARDIM

9 Mesajlar
4 Üyeler
10 Beğeniler
189 Görüntüleme
oneeyedcat
(@oneeyedcat)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Selam arkadaşlar, sonunda elbise alma zamanım geldi. Lafı çok uzatmadan direk konuya giriyorum. Avlandığım bölge Foça'dan, Dilek yarımadasına kadar olan bölge olarak düşünebilirsiniz, genelde buralardayım. Eylül-Haziran arası aktif kullanırım diye düşünüyorum. Çabuk üşüyen bir insanım ısı yalıtımının iyi olması benim için önemli. 5 mm düşünüyorum ne dersiniz? Kamuflaj olarak kahverengi tonları, genelde kayalık kumluk ve eriştelik 0-5 metre arası takılıyorum şu an için. Baya araştırdım ama ilk elbisem bir kararsız kaldım. Modelden bağımsız marka yazıcam

1- Pescador , Jakboeno, Hydra arasında kaldım.

2-Yada biraz daha para verip İmrozsub yada Cressi'ye geçmek istiyorum.

Beklentim, rahat olması ve üşütmemesi maksimum ısı yalıtımı. İmroz ve Cressi'ye geçmeye değer mi?

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 27/07/2024 17:10
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1379
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Merhaba burada bana bir çelişki geldi.

Haziran Eylül arası 3 ay mi yoksa

Eylül Haziran arası 9 ay mi?

 
Gönderildi : 27/07/2024 19:38
oneeyedcat reacted
Alper
(@alper-aykan)
Mesajlar: 209
Üye Palazı
 

@oneeyedcat Selamlar.5 mm ve üşümeden bahsettiğinize göre Eylül-Haziran arasını kastediyorsunuz.Eylül belki ekim sonuna kadar varsa 3 mö elbise ile idare edebilirsiniz.Şansi görüşüm Aralık-Ocak-Şubat aylarında üst 5 mm üşütür.Ben olsam 5 mm üst alt haricinde birde 7 mm üst almayıda tercih ederim.Finansal olarak sıkıntınızda yoksa kesinlikle imrozsub veya xt diving tercih edin.Bu firmalar kilo ve beden ölçülerinizi verdiğiniz taktirde 5 mm alt ve 7 mm üst olarak elbisenizi hazırlayabiliyorlar.Dalın sağlıcakla

 
Gönderildi : 27/07/2024 21:05
ONR6NKOC and oneeyedcat reacted
oneeyedcat
(@oneeyedcat)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@alper-aykan teşekkürler

 
Gönderildi : 29/07/2024 15:12
Alper reacted
oneeyedcat
(@oneeyedcat)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc selam, Eylül Haziran arası 9 ay

 
Gönderildi : 29/07/2024 15:13
oneeyedcat and Alper reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1379
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Gönderen: @oneeyedcat

@onr6nkoc selam, Eylül Haziran arası 9 ay

[mrozsub  işi yalıtımı saydıklariniz arasında belki en iyisidir.  Çabuk üşüyorum demişsiniz @alper-aykan a katılıyorum. Üst 7mm olabilir. Alt 5.5 mm yeterli gelir. Sizin oralar kisin 12-13 derecenin altına inmez.. fazlasıyla yeter sağlıcakla dalın.

 
Gönderildi : 29/07/2024 16:13
motovet
(@motovet)
Mesajlar: 107
Yeni Üye
 

Ben de yamamoto mu, sheico mu, yoksa jako mu diyerek konuya ufak bir katkıda bulunayım. İmrozsub diğer markalardan 2 kat pahalı. Ben de hydra ve jak boeno arasında kararsızım. İkisi de jako neopren kullanıyor. Yamamoto neopreni jak boeneo, freesub, labrax ve pescador kullanıyor bildiğim kadarıyla. Sheico neopreni İmrozsub kullanıyor. Jako neopreni jakboeno ve hydra kullanıyor, bir de anax.

 
Gönderildi : 18/08/2024 14:30
Alper and ONR6NKOC reacted
Alper
(@alper-aykan)
Mesajlar: 209
Üye Palazı
 

@motovet Bende camiamızdaki arkadaşlarımızın maddi durumları elveriyorsa,kesinlikle sheico veya daiwabo almalarını tavsiye ederim.Benim fikrim diğer neoprenlerde öncelik yamamato,olmuyorsa ikinci tercih olarak jaco olmalı.Marka olarak üç aşağı beş yukarı hepsi aynı.Eğer jaco tercihinizse marka olarak hydra derim.Sipariş üzerinede çalışıyorlar,alt ve üst ayrı mm’lerde sipariş verebilirsiniz,birleşim yerleri başarılı,kumaş güzel hamur gibi.Bütçenize göre hareket edebilir veya eski dalış elbisenizi pestilini çıkarana kadar kullanıp bu süreçte kaliteli bir dalış elbisesi almak için para biriktirebilirsiniz 😄.Dalın sağlıcakla

 
Gönderildi : 18/08/2024 18:27
ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1379
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

@alper-aykan a katılıyorum eğer ki bütçe yeterli ise daiwabo  tercih edilebilir. Saglamlik olarakta isi yalıtımı olarakta hakkını veren elbise.

 
Gönderildi : 18/08/2024 19:31
Alper reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account