Yeni Başlayacaklar ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yeni Başlayacaklar için gerekli malzemeler arıyorum

11 Mesajlar
7 Üyeler
21 Reactions
1,576 Görüntüleme
Mesajlar: 13
Konuyu Başlatan
(@blaze)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Merhabalar,

İstanbul'da 28 Senenin ardından İzmir Çeşme'ye taşındım. Zıpkın avcılığı yapmak istiyorum bir kaç gündür forumdaki konuları okuyorum, iyice öğrendikten sonra sığ sularda şansımı denemek istiyorum. En azından şu yaz aylarında Çeşme'de su sıcaklığının iyi olması sebebiyle şuan için Dalgıç elbisesi almayı düşünmüyorum. Biraz Acemilik ve korkum da var 2-3 metre derinlikleri geçmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden ağırlık vs. lazım olur mu bilmiyorum. Başlangıç için hangi malzemeler gereklidir, ihtiyacım olacak malzemeleri satabilecek arkadaşlar varsa konu altına fotoğraflarıyla mesaj atarsa sevinirim. Teşekkür ederim.

Bilmiyorum belki faydası olur;

Boy: 186  Kilo: 78  Ayak Numarası 44-45

Şimdilik aradığım malzemeler uygun fiyatlı:

1-Az kullanılmış Zıpkın,

2-Palet

3-Gözlük

Yanıt
10 Adet Yanıt Var
Mesajlar: 20
(@bogac-berk)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

merhabalar bende acemi sayılırım fakat nacizane fikrim dalış elbisesi en önemli malzeme, çoğu kişi elbiseyi sadece soğuk su ve hipotermiyi önlemek için kullanıldığını düşünüyor ama bundan başka bir sürü nedeni var birincisi güneş yanıkları saatlerce deniz içinde çıplak kalmak çok ciddi yanıklara sebep oluyor su düşünüldüğü gibi kırmıyor ışınları bizzat tecrübe ettim 🙂 ikincisi güvenlik belki sadece serbest dalış için değil ama zıpkınla dalış için en gerekli malzeme çünkü agaşona yattığımız zaman bütün vücutumuz zemine temas ediyor yosunu var anemonu var trakonyası var vatozu var deniz kestanesi var deniz çiyanı var var da var birde yüzerken bile deniz anası ve hayvanların deniz bıraktığı zehirli salgılar var kocaman bir deniz anasını bacağıma yapışmış bir şekilde hiç görmek istemem şahsen ben kaç defa Trakonyanın üzerine yatmışım hatırlamıyorum bile hatta bir defa tam kalbimin üzerine gelmişti eğer çıplak olsaydım %95 ihtimalle kalp kriziymiş doktor demişti. 2 metrede bunlar olurmu demeyin 1 metrede zıpkınım kadar vatoz gördüm neredeyse bence zıpkından önce elbise ağırlık ve palet alın derdi çok çünkü elbisesiz olmanın nacizane düşüncelerimi söyledim umarım sıkılmamışsınızdır

Yanıt
Mesajlar: 13
Konuyu Başlatan
(@blaze)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası yeni evlendiğim için maddi sıkıntılarım var. Çeşme'de tahmini 2 sene kalacağım için de bu yaz bitmeden zıpkın almak istiyorum en azından 2 yaz görebileyim diye. Zıpkın avcılığını yapabilecek miyim emin değilim o yüzden tam teçhizat alıp beceremezsem daha büyük zarara uğramak istemiyordum. Ancak bu konuyu düşüneceğim. Tekrar teşekkür ederim

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1421
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 5 sene önce

Aramıza hoşgeldiniz.  @blaze.

@bogac-berk in dediklerine ek olarak çıplak vücut ile daldigimizda ten rengi parlar. Buda avın kacmasina neden olur.  Herşey döviz bağlı olduğu için de malzemeler pahalı bütçenize göre uygun fiyatli malzemeler temin etmeye çalışın. Forumu arastirin. Çokta ucuza kaçmamaya çalışın daha başlamadan dalistan sogumayin.

Bir yardıma ihtiyacıniz olursa biz buradayız.

Yanıt
Mesajlar: 11
(@sir-eko)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Selamlar,ben de aynı düşünce ile yola çıktım açıkçası. Önce zıpkın maske,şnorkel ve palet daha sonra da elbise alacağım. Açıkçası çok doğru bir tercih değil ama maalesef işin maddi boyutu çok artıyor dediğiniz gibi.

Yanıt
Mesajlar: 13
Konuyu Başlatan
(@blaze)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Öyleyse aldığınız ya da almayı düşündüğünüz parçaları bu başlık altında paylaşırsanız en mantıklı seçimi bulabiliriz

Yanıt
Caner ALTINTAŞ
Mesajlar: 85
(@caner)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Ben meseleye farklı bir açıdan yaklaşayim; ekipmanınız tam olsa dahi kendinizi suda rahat hissedeceğiniz, dip yapıyı tanımaya başladığınız, balığı nerede nasıl bulacağınızı anlamaya başladığınız döneme gelebilmek için yaklaşık 50 dalış gününe ihtiyacınız olacak. Tabi bu süreçte illa balık vuracaksınız, hoş sürprizler olacak ama yüzüp geldim dediğiniz de çok olacak. Malzeme izi tedarik edene kadar forumu bol bol okuyun profesyonellerin av videoları yerine amatörlerin paylaşımlarına dikkat kesilin, malzeme seçiminize ''şimdilik alayım ileride değiştiririm'' mantığı yerine '' bu malzeme ...... süre kadar işimi görsün''  mantığı ile yaklaşırsanız totalde çok daha büyük ekonomi yapma şansınız olur.

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
(@blaze)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 13

@caner Yorumun için teşekkür ederim. "kendinizi suda rahat hissedeceğiniz, dip yapıyı tanımaya başladığınız, balığı nerede nasıl bulacağınızı anlamaya başladığınız döneme gelebilmek için yaklaşık 50 dalış gününe ihtiyacınız olacak." Bu kısım çok önemli benim için. Her gün yüzmeye/dalmaya gitme imkanım var ama kendimi suda rahat hissetmem lazım. Yüzerken eşimle birlikte ilerilere açıldığımızda (kıyıdan 100 metre ilerilerde, tahmini 5 metre derinliğin olduğu yerlerde) içimde bir ürperti oluyor. Belki açık denizden başka bir şey göremediğim için, gözlük kullanmadığım, dip yapıyı görmediğim için olabilir. Dalgıç kıyafeti, palet, gözlük, şnorkel kullanınca belki rahatlayabilirim. Bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

Yanıt
Caner ALTINTAŞ
(@caner)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 85

@blaze öncelikle kendinize bir gözlük ve şnorkel edinin, bütün takımı tamamlayıp ilk suya girişinde şnorkel den boğazına su kaçtığı için hobiye daha başlamadan son veren arkadaşım var benim.  Şnorkel ve gözlükle bir süre sığ sularda alıştırma yapın  bu süreçte başka herhangi bir malzeme için harcama yapmayın bunu yazmamın nedeni paletle yüzme ile zıpkın ve paletle yüzme arasında teknik olarak ciddi farklar var o yüzden şimdilik karıştırmayalım.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2737

@blaze aramıza hoş geldiniz. Forumdaki Soru-Cevap Bölümü haricindeki başlıklar altındaki yazılar tarafımızca zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmak için özenle hazırlandı. Bu konular size teorik anlamda güzel bilgiler katacaktır.

Soru-Cevap Bölümü içerisinde de sizinle daha önce aynı yollardan geçmiş hobidaşların sorularından ve onlara verilen kıymetli cevaplardan feyiz alabileceğiniz verimli bir alan olacaktır.

Açmış olduğunuz konuya birbirinden kıymetli cevaplar verilmiş. Benim de birtakım önerilerim olacak.

Gönderen: @blaze

Başlangıç için hangi malzemeler gereklidir

Serbest dalış ve Zıpkınla Balık Avı kendine has zorlukları bulunan extrem bir spor dalıdır. Bu sporun zorluklarını göz önünde bulundurup bunlarla mücadele edebilecek gerekli motivasyonu sağlayamayanlar çoğunlukla eften püften nedenlerle dalışa başlar başlamaz pes edip oyundan çıkarlar. Eğer kendinize güveniyorsanız ve suda zaman geçirmekten keyif alan bir yapınız varsa yaz dönemi için aşağıdaki malzemeleri satın alarak kıyı şeridinde denemeler yapmaya başlayabilirsiniz.

Kulak eşitleme, ördek dalışı, doğru palet vurma, nefes tutma, doğru nefeslenme gibi hayati konularda edinilen doğru bilgileri pratiğe dökebilmek bence her şeyden önemlidir. Bu konularda deneyim kazanmak ve bol bol pratik yapmak için Maske, şnorkel, ağırlık kemeri, kurşun ağırlık (1 kiloluklardan 2 ya da 3 adet), dalış bıçağı, dalış çorabı ve palet edinerek bol bol dalış yapmanızı tavsiye ederim.

Su sıcaklıkları uygunsa mesela Hatay'da yazın su sıcaklığı 30 dereceyi buluyor. Dalış elbisesi almak yerine uzun kollu bir penye altına deniz şortuyla dalış süresini çok abartmadan denemeler yapabilirsiniz.

Bu malzemelerin kendine has kullanım şekilleri vardır ve bu malzemelerle suda rahat edebilmek için bu malzemelerle bol bol dalış yapmak gereklidir. Maske buğulandı, maske su aldı, şnorkelden su yuttum, su beni havaya kaldırıyor dalamıyorum vb. sorunlarla mücadele etmek bence avcılık işin içine girmeden daha rahat çözümlenebilecektir.

Belirli bir seviyeden sonra dalış elbisesi ve zıpkın edinerek avcılığa geçiş yapmanızı tavsiye ederim. İyi forumlar

Yanıt
Mesajlar: 1
(@karaok)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Hayırlı olsun bende yeni başladım, 2. Dalışı yaptım 1 ay önce. Bana bu işi alıştıran arkadaşla seçtik paleti fakat 1 tık büyük geldi bana, diğer malzemelerde sorun yok.

Boy; 1.85

Kilo; 72

(Ayak numaram 43-44)

Eğer çorap giyecekseniz tam oturcağını düşünüyorum. Çorapsız oturmaz 😉

Not; Paletin markası apnea diye hatırlıyorum eve geçince yazarım ilgilenirseniz.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account